Tämä piti kirjoittaa jo ajat sitten, mutta ei se aina ole niin helppoa. Kalajoen lomalla tein pari ns. harjoituslenkkiä. Maasto oli ainakin hyvin haasteellista, oli meinaan aakeeta laakeeta. Tämän takia tuloksena olikin oivat pyöritysharjoitukset.


Eka lenkki suuntautui kohti Alavieskaa ja samaa reittiä takas. En ihan päässyt tavoitteeseen, koska jalka alkoi puutumaan, joten pidin pienen käännöstauon aikaisemmin kuin olin suunnitellut. Ihan kiva oli kuitenkin vetää tasasta tietä pitkin ja autoilijatkin enimmäkseen ohitti riittävän kaukaa.
http://connect.garmin.com/activity/48102487

Toinen lenkki oli sitten suunniteltu pidemmäksi ympyrälenkiksi. Siitä tulikin oikein mainio lenkki. 8-tiellä oli leveä piennar. Muutenkin tie oli hyvässä kunnossa. Rautiolla pidin pienen evästystauon, jonka jälkeen pääsin vetään pieneen myötäiseen (lenkin ainoa), minkä seurauksena keskinopeus oli mallia hyvä. Näkyy käppyröissä 40 km:n jälkeen. Alavieskassa kävin sitten kahvilla ja sit tuuppasin takas Särkille. Tuo oli sellainen lenkki, joka pitää ehdottomasti vetää joskus uudestaan tai sit laajentaa hieman pidemmälle.
http://connect.garmin.com/activity/48102484

Paluumatka muuttui niin, että ajoimmekin Pohjavaaran (Sotkamo) kautta tuttuja tapaamassa, ja tietty ite suunnittelin heti pienen pyörälenkin ennen savusaunaa. Halusin nimenomaan nousta Naapurivaaralle pyörällä. Se olikin aikamoinen nousu, vauhdit tippu lopussa aika kivasti. Vastaavasti laskettelu kohti Vuokattia oli yhtä juhlaa. Kävin sit rauhassa kääntymässä Vuokatissa ja takasin päin ajoin Katinkullan kautta. Sit alkoikin hieno pätkä (tie hyvässä kunnossa) pienen myötätuulen avittamana. Vaikka oli välillä loivaa ylöspäin niin silti vauhti oli kovaa. Tämä siis 22 km:stä loppuun saakka. Lyhyt lenkkihän tuo oli, mutta itselle ainakin antoi merkkejä suunnasta ylöspäin. Jos vain tuo käsi olisi ollut kunnossa kesän niin mitä kaikkea olisikaan tapahtunut.
http://connect.garmin.com/activity/48102480