Päivälleen kuukausi sitten olkapäälle näytettiin veistä ja olotila alkaa pikku hiljaa nousta, vaikka mahdollisesta pooralenkistä ei ole vielä harmainta aavistustakaan. Eteenpäin kuitenkin mennään (tähän pakolliset päähän koputukset, jotta sama homma jatkuu huomennakin). Pyörät on ollu vähän sekaisin ja nyt alkaa oleen mahiksia tekemään asialle jotain.

Koska ns. vapaa-aikaa on ollut aika runsaasti niin olenkin kuleksinut eri pyöräliikkeissä etsimässä puuttuvia/korvattavia osia/asioita pyöräilyn suhteen. Niitä harvoja asioita, joita pystyi tekemään ja kädelle tai siis olkapäälle se teki vain hyvää.

Kypärän etsintä oli melkoisen vaivalloista. Tuntu, että mikään ei oikein istu hyvin päähän. Onneks Larun Pyörästä löyty Giro GXL, joka on niin passeli mun koppaan että. Ei siitä sen enempää.

Pyörissä tulee tapahtumaan muutoksia.


Langster

Olen jo pitkään pähkäillyt, että Langsterista pitäs saada enemmän lenkkipyörä. Asia on edennyt jo niin pitkälle, että edessä on nyt 48 ratas (ennen 42) ja takana 17 (ennen 16). Tietty toi tuntuu pitkän tauon jälkeen tosi raskaalle, mutta pakko kokeilla. Voihan sitä sit heittää taakse isompaa ratasta jos siltä tuntuu.

Ostin taakse Dictan vapaarattaan ja eilen sitä asentelin, mutta en oikein ollu tyytyväinen siihen vaikken vielä edes lenkkiä sillä ole tehny. Jokin siinä mätti. Tarkoitus on hommata Shimanon ratas, jos niitä vain jostain saa.

Langsterin kiekot ois tarkoitus käydä läpi. Takakiekko piti erikoista ääntä yhes vaiheessa ja ajelinkin fiksin takakiekolla jonkin aikaa. Mutta jos noista keltaisista vielä jotain sais aikaiseksi niin ihan hyvä. Värin takia en viittis luopua. Lenkkikäyttöön hommasin vähän paremmat kiekot ja nekin olis nyt tarkoitus laittaa ajokuntoon, kun sain niihin gumekset (fiksistä).

Tanko sai vähän osumaa tuossa kaatumisessa, joten sekin on tarkoitus uusia. Ajattelin ensin kippurasarvee, mutta nyt näyttää hyvin vahvasti siltä, että otan fiksistä ton bullhorn-tangon, joka muuten on Langster Gangster -tanko. Se vois olla ihan jees lenkkikäyttöön.


RR-fiksi

Fiksiin hommasin uuden bullhorn-tangon. Tosin se työ on vielä edessä ja aika näyttää oliko ostos ok, nimittäin tanko on vain 35 cm leveä. Jos se on ok, niin samalla stemmi vaihtuu paremmin tuohon pooraan sopivaan quill-stemmiin (musta totta kai).

Koska toi fiksi on tarkoitettu joka paikan höyläksi (meikäläisen käytössä) niin päätin sitten tänään luopua noista slickeistä (menevät siis Langsterin parempiin kiekkoihin). Hommasin Schwalben Marathon Plussat 25 millisinä. Tarkoitus on noilla ajaa niin pitkälle kunnes pitää vaihtaa nastat alle. Suurimmat kriteerit ko. renkaan valinnassa oli hyvä pistosuojaus ja kuviointi sadekelejä varten.

Sain pojan avustuksella (1,5 kätisenä hiukka hankala tehdä yksin) ekan renkaan vanteille aika helposti. Näyttää muuten tosi pieneltä renkaalta. 28 ois voinu sittenkin olla se parempi koko. Mutta ihan ok ulkonäkö noin irrallaan. Spessun gumes oli hiukka tiukassa, sai tehä ihan tosissaan töitä sen pois saamiseksi. Suurin syy taisi olla se, että kiekossa oli käytetty jotain ihme vannesuojanauhaa, joka oli liimautunu renkaaseen. Kun sain toisen renkaan irti niin nauha oli osittain irronnut vanteesta. Menee uusiksi. Tuossa vaiheessa aloin miettimään oliko siinä ekassa sama homma. Noh, asia selvis nyt illalla, kun kävin tsekkaamassa tilanteen. Ilmat pihalla renkaasta. Syy oli se karannut vannenauha.


Se oikea lenkkipyörä

Ajatus siintää jo kovasti siihen suuntaan, että pitäis jossakin vaiheessa hankkia (tai koota) se ihan oikea lenkkipyörä. Ajatus juontaa siihen, että haluaisin säilyttää Langsterin mahdollisimman alkuperäisenä, jolloin se ei välttämättä ole se lenkkipyörä (enää). Eri sivustoja olen selaillut jo kovasti ja jonkinlainen mielikuva asiasta on, mutta aika näyttää. Tämä voisi olla oivallista talvipuuhaa, pyöräilyn ohella. Rahanmenoa se tulee tietämään, mutta jos vaikka myis noita kalastusvehkeitä pois niin vois osan rahoittaa sillä.