Arvaa vaan harmittiko tänään, kun "piti" lähteä kisailemaan juoksua, kun olisi voinut lähteä pyöräileen vaikka Espoon lenkkiä, HePon lenkkiä tai yksivaihteen lenkkiä Porvooseen. Mut juoksemaan piti lähtemän. No, olihan se pieni välietappi ajatellen (puoli)maratonkoulua ja Espoon Rantamaratonia syksyllä. Nyt näkee vähän missä mennään juoksun suhteen. Tosin, totesin emännälle juoksun jälkeen, että syksyn jälkeen mä lopetan nää kisailut. Juoksentelen sitten muuten vaan. (eli tarkoitus on sanoa, että oli rankka juoksu vaikkakin tosi hyvä).

Jo alkuviikosta aattelin, että täytyy ottaa rauhassa tämä viikko, jotta on sunnuntaina sit iskussa. Maanantain sain pidettyä, mutta sit tiistaina oli pakko päästä pooralla liikkeelle, kun oli niin hieno keli. Vaikka ei ollu pitkä lenkki niin otin vähän tiukasti eli vähän jaloissa tuntu. Keskiviikkona oli maratonkoulun tapaaminen, eli luento ja 40 min. lenkki. Tosin meidän piti juosta sellasta n. 6 min. kilsavauhtia, mutta porukka ja meno oli sellasta, että loppujen lopuksi juostiin lähes 10 km ja kilsavauhti oli niinkin kova kuin 5.15. Ei kuitenkaan tuntunu ollenkaan kovalta. Torstain ja perjantain sain pidettyä rauhassa, ja lauantainakin kävin vaan pari asiointilenkkiä tekemässä pyörällä, vieläpä lasten kanssa, joten eipä siinä päässyt vauhdilla kehumaan.

Sunnuntai-aamuna heräsin melko aikasin ja pieni kihelmöinti kisan suhteen alko saman tien. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, arvaa vaan tuliko mieleen nuo alussa mainitut poora-asiat. Noh, onneksi sain lepposasti pyöräillä Otaniemeen kymmeneksi hakemaan numerolapun. Samoin itse kisaan menin pyörällä. Aattelin, että jos rauhassa ajelee niin ei haittaa. Eikä tässä olla niin tosissaan liikenteessä.

Porukkaa oli jonkin verran paikalla. Jonnekin peräpäähän sain tungettua itteni lähtöä odottamaan. Virhe. Pieni alku mentiin kävelemällä, ja senkin jälkeen aika rauhassa, kun porukkaa oli edessä jonnin verran.

Laitoin oman mittarin päälle vasta sitten, kun pääsin juoksemaan. Eka kilometri meni kuitenkin reunoja pitkin ja hitaampia ohitellen. Luulin, että onpa hyvä ja hidas alku, mutta siitä huolimatta eka km oli 4.52. Wow. Olin ajatellut, että alku rauhassa ja sitten kilometrit 4.45 aikaan niin sit tulee hyvä. No, jos laitan tuohon alle nuo km-ajat niin näkee heti kuinka kävi.

4.52
4.06
4.23
4.27
4.24 5 km (22.12 min., 4.26 min/km)
4.19
4.31
4.32
4.40
4.22 10 km (22.24 min. / 44.36 min., 4.27 min/km)
4.32
4.50
4.41
4.37
4.47 15 km (23.27 min. / 1.08.03 min., 4.32 min/km)
4.43
4.36
4.27 17.64 km eli 640 m aika oli 2.50 (1.20.12 min., 4.33 min/km)

Oma värkki antoi ajaksi 1.20.19 ja matkaksi 17.64 km. Nuo puuttuvat sekunnit tuossa listan viimeisellä rivillä johtuvat sadasosista, joita en ole huomioinut. Kuitenkin km-vauhti koko kisalle oli minulle huima 4.33 min/km. Olinko siis vähän tyytyväinen, ja ihan rehellisesti ajateltuna, parannettavaa löytyy. Rantamaratonilla nähdään (tai sit ei).

Ajoista voidaan todeta, että kymppiin saakka mentiin ihan kivasti. Kympin jälkeen alko pikkasen tuntumaan ja vauhti vähän hidastui. Ihan hyvä, koska se varmasti edesauttoi, että pääsin hyvin kuitenkin maaliin hyvällä ajalla. Missään vaiheessa ei kuitenkaan tuntunu niin pahalta, kuin joskus juostessa on tuntunu. Ehkäpä noi pyörälenkit ja vähäiset juoksulenkit on tehny tehtävänsä tähän kuntoon pääsemiseksi. Olihan se rankka reisu, mutta hyvä sellainen. Pohkeet ja takareidet oli aika tööt. Tuntemukset alko loppumatkasta, mutta maalissa ne vasta iski päälle. Onneks sai poorailla kotiin niin saivat vähän hoitoa.

Todettakoon, että ns. loppukiri jäi tekemättä. Aattelin, että otetaan ns. tasasen vauhdin aika nyt niin jää parannettavaa ainakin kirin osalta. Eipä siitä sen kummempaa. Ihan kiva oli juosta porukassa vaikka aika rauhassa omaa vauhtia sai vetää. Peesiä oli kyllä tarjolla, mutta en sitten viittiny puristaa liikaa. Ois voinu noutaja tulla.

Maasto tai rata oli oikein kiva. Välillä joutu puskeen ylämäkeen, välillä sai mennä lujaa alaspäin. Keskiviikkona maratonkoulun vetäjä sanoi, että antakaa mennä alamäet lantio edessä ja rennosti niin saa hyvän vauhdin. Sitä toteutin tänään ja kas kummaa, sain mennä monien juoksijoiden ohi kun he jarruttelivat. Ylämäissäkin jaksoin ihan hyvin painaa. Toi tokan kilsan 4.06, en tiedä mistä noin kova vauhti tuli, mutta yksi pitkä alamäki siinä oli ja vedin sen aika kovaa, että osaksi ainakin siitä syystä.

Ensi viikolla sitten satsataan pyöräilyyn, jos vaikka pääsis ekalle pitkälle lenkille. Ois jo aika, Pirkan pooraily odottaa kesäkuussa, 217 km.


Laitetaas vielä tuloslinkki:
Länsiväylä juoksu 2010 tulokset

Miesten sarjassa oli juoksijoita 959 ja minä sain kunnian olla maalissa luvulla 161, virallisella ajalla 1.21,02. Hävisin voittajalle 20 minsaa ja sekunnit päälle. Not bad.