Poorailijan pitää kuulemma päästä ajamaan joskus myös kovaa, vaihteellisella pyörällä.

Voihan hitsin pitsi. Jossakin vaiheessa talvea tuli sellainen päähänpisto, että ensi kesänä voisi ajaa ihan oikeesti kovaakin. Minun mielestä se vaatii vaihteellisen pyörän. Tässä on nyt käymässä niin kuin aikanaan vannoutuneesta hyrräkalastajasta tuli myös perhokalastaja. Sinkulan/fiksin lisäksi vaihdepyörä, vaikka niin kovasti olin sitä mieltä, että ei.

Weppiä on selattu aika rankasti ja pyöriä ihailtu. Mukana kuvioissa oli Giant ja Cannondale. Olen nyt kuitenkin päätymässä alumiiniseen Cervélo S1:een. Homma on edennyt niin pitkälle, että tänään tuli tarjous Signaturesta ja tänään ilmoitin heille, että ostan pyörän. Vielä pitää soittaa perään ja katsoa milloin sitä pääsee istumaan ja hakemaan. Mutta nyt on fiilis aika korkeella, kun päätös on tehty.

Vähä sama fiilis kuin illalla lenkillä, kun onnistuin ekan kerran trackstandaamaan liikennevaloissa onnistuneesti. 5-6 sekuntia sitä hupia kesti.

Itse asiassa taisin tehdä tänään kaupat yhdestä toisestakin pyörästä. Jos/kun se onnaa (selviää viikonlopun aikana) niin siitä on tulossa loskakelin fiksipyörä lokareilla. Mutta siitä sitten myöhemmin, jos ja kun.

Toissa viikon tiistaina suuntasimme emännän kanssa Tampereelle ja alla oleva tarttui mukaan paluumatkalle. Tyyppejä ei ole vielä päässyt ottamaan, mutta eiköhän ne lumet kohta sula ja kuivat kelit ala niin sitten. Tuolla on tarkoitus ajaa hyvällä kelillä > ei jaksa puunata noin monimutkaista vehettä. Puunataan mieluummin niitä sinkuloita ja fiksejä. Hieno se on.

cervelo

Kevät 2011

Kaksi kertaa olen käynyt testilenkillä (klv rataa jne.) ja fiilikset on aika korkealla. Eilen vein Ilarin Ojakkalaan pesismatsiin ja pääsin ekan kerran kokeileen Cervéloa maantiellä. Kulkee kuin unelma. 20 km mäkinen ajorata tuotti 34 keskarin. Ja kaiketi en ajanut vielä täysii... Aika muikeelta tuntu. Tavoitteet TdH:iin taitaa muuttua radikaalisti.

Syksy 2011

Juu, kulkee se. Omat lenkit mökillä, kesän porukkalenkit ja syksyn TdH todisti, että pyörä kulkee hienosti. Toki kuskillakin on vaikutusta, mutta pyörä on hyvä.

Tollaset tuli hankittua Cervéloon tälle kaudelle, ihan kisakiekoiksi.

101 duraace panaracer

Punnitustuloksia:

Dura-Ace C24 etukiekko

kiekko, linkku ja vannenauha   696
Panaracer Race L 184
Michelin AirComp Latex 80
yhteensä 960
punnitus 957
punnitus 8 bar 965

Dura-Ace C24 takakiekko

kiekko, linkku, vannenauha  ja pakka   1111
Panaracer Race L 187
Michelin AirComp Latex 80
yhteensä 1378
punnitus 1373
punnitus 8 bar 1382

Kiekkopari ajokunnossa yhteensä 965g + 1382g = 2347g

Kait ne suht kevyet ovat. Sitten sen näkee kun vaihtaa alle ja punnitsee pyörän painon.

Eilen illalla laitoin kiekot valmiiksi ja tänään sit kokeiltiin. Ihan ok, mutta hiukka tuntuu, että takanapa eri ole niin herkkä kuin Fulcrumeissa, ainakaan vielä. Josko se sit ajaessa vähän herkistyis. Joka tapauksessa aattelin huomenna sunnuntaina 22.4.2012 lähtee näillä kiekoilla ajaan AHH-kisaa Hyvinkäällä.

Cervélo ja Fulcrum Racing 5 > 8,5 kg
Cervélo ja Dura-Ace C24       > 7,9 kg

Aika iso painonpudotus.

102 cervelo dura ace

Pari viikkoa sitten Espoon iltalenkillä VP näytti omasta S1:stään halkeamaa rungosta satulaputken kiristyksen kohdalta. Katoin sitten omaani ja kas, siellähän oli aivan samanlainen alkava ja pienempi.

Tänään testailin miten S1 istuu auton katolle Thulen etuhaarukasta kiinnitettävään kattotelineeseen. Testin jälkeen havaitsin vähintään maalipinnassa halkeamaa haarukan oikealla puolella aivan alhaalla.

Mitäs nyt sitten. Soitto Samulle Tampereelle kaiketi. Uskaltaako ajaa (koskee tuota haarukkaa).

c halkeama 1

c halkeama 2

c haarukka 1

c haarukka 2

Olin ajatellut, että 2016 merkkivuoden kunniaksi olisi ollut odotettavissa kalustopäivityksiä, mutta tämä tapahtuikin nyt aikaisemmin. S1 runko menee takuuvaihtoon. Runko lähti tänään jo eteenpäin ja alkuviikosta se on Signaturella Tampereella.

Uusi runko haetaan kuun lopussa kun suuntaamme emännän kanssa merkittävälle lomalle Tampereelle.

Uuden pyörän speksaus on alkanut, mutta niistä sitten kun aika otollinen.

RIP S1. Olit hyvä pyörä.