Maantiepyörästä "hiposinkulaksi".

Menneenä syksynä alkoi kovasti himottaa uusi/toinen lenkkipyörä ensi kesäksi. Kovasti mietin mikä se voisi olla, ja melkein jo hommasin toisen Langsterin, mut sit aattelin josko se olisi kokonaan erilainen kuitenkin. Yksivaihde.netistä sain sitten tollasen Peugeot Tourmalet -pyörän (62 cm, 340 euroa).

Pyörässä minua viehätti runko, sen maalaus ja kunto. Ensin ajattelin, että vaihdan vain muutamia osia siihen ja sit vain ajoo, mutta nyt kun sitä asiaa on saanut ihan kaikessa rauhassa pohtia niin vaihtoon taitaa mennä melkein kaikki paitsi runko, keskiö, kammet ja eturatas. Jos siis rahkeissa on varaa, ja jos senkin jälkeen niin sit noi edellä mainitutkin. Mutta aika näyttää, koko talvi on aikaa speksata.

Jotakin on jo ostettu.
Nitto bullhorn RB-18, leveys 42cm, 26.0mm, 231 g, 50 €
Charge Knife Ti, 210 g, 55 €

Laitan noista kuvia varmasti jossain vaiheessa, mutta tässä on kuitenkin se, mistä lähdetään liikkeelle.

Pyörällä tuli ajettua vain matka Hesasta kotiin. Sen jälkeen seissy kuistilla muiden pyörien kiusana.

01 alkuper poso pieni

Marraskuun loppupuolella oli edellinen (ja eka) merkintä tästä proggiksesta. Jossain vaiheessa alkoi tuntumaan, että en saa mitään aikaseks. Nyt on kuitenkin pyörä nostettu kuistilta verstaaseen, annettu sen sulaa ja ekat osat purettu pois (ja laitettu myyntiinkin). Uusia osia tuli jo muutama haalittua ennen joulua ja tänä vuonna taas pari lisää. Tällä vauhdilla pyörä on valmis vuoden lopulla.:) Kaiketi jotain tarttis tehdä, jotta sillä vois ens suvena ajellakin.

Puretusta pyörästä ehkä otan parit fotot, mutta tässä nyt ens alkuun muutama fiilistelykuva jo haalituista osista.

Nitto RB-18

nitto bullhorn


Charge Knife Ti

charge

charge 3


Nitto Technomic Deluxe

nitto stemmi


Ambrosio Excellight S.S.C.

ambrosio


Eka kasaamiskokeilu

nitto stem and bar

Tämäkin päivä sitten koitti. Pyörä hankittiin viime syksynä ja keväällä alkoi sen työstäminen. Tällä viikolla sain valkoiset jarruvaijerin kuoret ja pösö oli loppusilausta vaille valmis. Asiaa edesauttoi se, että sain Nishikin testiajokuntoon myöskin tällä viikolla, mutta siitä meni heti takanavasta kierteet, joten otin siitä sitten kammet Pösöön.

Lopputulos on omasta mielestä vallan mainio. Juuri sellainen kuin halusin. Valkoiset tankonauhat pysyy valkoisena, jos tuolla ei aja, joten...

poso valmis 2011 05 07

Heinäkuussa saapui Mackin navat ja elokuussa Kumiluoti kasas kiekot. Eli kiekot ovatten nyt Mack Superlight, BLB pinnat ja Ambrosio Excellight S.S.C.. Lisäksi takakiekkoon tuli Whiten vapaaratas. Renkaina toimii Schwalbe Blizzard, jotka tuli yksien kiekkojen mukana. Toivotaan, että kuusiokolokiristys riittää pitämään takakiekon paikoillaan.

!!!!!!!!On hyvä ajaa!!!!!!!!   SAIRAAN HYVÄ

poso mack etunapa

poso mack takanapa

poso mack kok

poso mack sivu

Katotaan alkaako harmittaan. Peugeot Tourmalet vaihto majapaikkaa tänään. Kuitenkin ajattelen, että oli järkipäätös, koska ei sillä tänä vuonna tulisi kovinkaan paljoa ajeltua.