Taannoin kävi niin, että Paddy Wagoniin ei heittämällä mahtunut talvikumekset alle, joten Nishikistä tuli talvipyörä menneelle talvelle. Ajatusta oli uudesta talvipyörästä (messuilla kattelin kovasti Pelagon pyörää), mutta sit kun näin tämän fixcentin rungon myynnissä niin se jotenkin kolahti. Ostin pois ja aattelin, että katotaan mitä siitä tulee.

Kuulemma runko on Oulusta kotoisin mister velolta ja certiltä ostin pois. Itse asiassa tämä on sama runko, jota kävin viime syksynä kattomassa, mutta nyt vain maalattuna ja dropit vaihdettuna. Kuin ilmetty Nishiki. Alunperinhän tämä oli Crescent.

fixcent runko

Coolin näkönen minusta.

fixcent runko lahi


Ei mitään hajua mistä toi fixcent-nimi on tullut, mutta fiksihän tästä nyt kuitenkin tulee. Rungon mukana tuli haarukka, keskiö, satulatolppa ja stemmi.

Nyt kun tota runkoo ollaan (jälleen kerran) ihasteltu niin ajatus on kovasti mennyt siihen suuntaan, että Nishikin kesäkiekot tulee alle. Olen jo vähän mallaillu ja näyttää erittäin hyvältä. Tämän takia/jälkeen olen alkanut miettimään tankonauhan väriä, joka näillä näkymin tulis olemaan valkoinen, ja satulatolpan uusimista hopeiseen. Satula myös valkoinen, joten vois tulla aika magee sini-valko yhdistelmä. Kiekot ainakin natsais hyvin valkoisilla Pasela-renkailla. Niitä itse asiassa jo putsailin, kun ja varsinkin eturengas oli päässy Nishikissä aika huonoon kuntoon erittäin likaavien jarrupalojen takia.

Tässä tuhruinen rengas ennen putsausta.
pasela likainen


Tässä puhdistettu rengas. Puhdistukseen käytin sitrusainetta (en nyt muista merkkiä). Noista urista en alkanut ottaa likaa pois.
pasela puhdas

 

Ja tässä sitten etukiekko. Minusta erittäin hieno yhdistelmä (jos vain pysyis valkoisena).
pasela sturmeyarcher kiekko


Takakiekosta oli mennyt yksi laakerin kiristysmutteri rikki ja siihen sain lähes matsaavan mutterin tohtorilta. Meinasin ostaa kumiluodista uudet navat ja ottaa mutterin siitä takanavasta, mutta jätin sen toistaiseksi tekemättä. Toisaalta, vaikka noi navat on erittäin halvat omasta mielestä niin aivan sikasmoothit ne on hintaisekseen. Tai on ne smoothit joka tapauksessa. Kestopuolelta en voi vielä sanoa, kun vasta viime kesä ajeltu.

Keskiö saattaa olla liian levee, mutta sen näkee sit kun pääsee testaileen Nishikin kammilla. Tänään itse asiassa otin nishikin verstaalle ja päätin, että nyt riittää sillä ajo (nastarenkaat alla) eli alkoi Nishikin purku. Ekana lähti kammet, jotka siis tarkoitus siirtää fixcentiin. Polkimia en saanut vielä irti, täytyy huomenna kokeilla uudestaan paremmilla välineillä.

Tässä lyhyt katsaus, mitä on tullut tehtyä. Tarkoitus on vähän kerrallaan monena iltana ja tavoite olis, että pyörä on ajokunnossa toukouun alkupuolelle.

Sillä tavalla alkaa selkiintymään tämä homma, että Nishiki ei todennäkösesti enää pääse ajoon, joten tänään sain mallailtua aika paljon osia Fixcentiin. Kiekothan nyt oli alunperinkin tulossa, kuten kammetkin. Ketjulinja pitäs olla aika lailla jo kohillaan, kun vaihdoin kiekosta yhden spacerin toiselle puolelle. Polkimet olisin uusinu myös, mutta toinen oli kyllä niin jumissa, että jätän nyt nuo kuluneet kampiin kiinni ja porataan ne sit vaikka irti, kun aika niistä jättää.

Huono juttu oli se, että ohjainlaakeri ei kyllä ole ihan kohillaan. Kaiketi paras olis kiikuttaa runko tohtorille, jotta hän voi kattoo uuden laakerin, joka voisikin sitten olla myös hopeinen. Niin pääsis noista mustista osista eroon.

Hopeisen satulatolpan hommasin eilen ja stongan kiinnitin tänään. Stongassa on nyt hopeiset tankonauhat, mutta mietitään rauhassa, josko valkoinen olis parempi.

Tässä kuitenkin kuva kiekkojen ja kampien kera.

006 fixcent kiekot kammet

Laitoin Langsterin original tangon kiinni ja kah, olihan hieno pyörä ajaa. Ihan tuntui, että pääsi uusiin sfääreihin. Mutta kun väri ei oikein natsaa niin kotiin on jo tullu hopee stemmi/tanko kombo, missä valkoiset, tosin hieman nuhruiset tankonauhat. Josko huomenna pääsis niitä kokeilemaan.

Penkin hommasin Kumiluodista, BLB (Kashimax kopio kuulemma). Rattaana oli alunperin Surlyn ratas, mutta vaihdoin sen perus rattaaseen, kun Surly piti jo Nishikissä omituista ääntä. Vaihdon myötä äänet hävis.

010 fixcent valmis spessu

011 fixcent valmis spessu

012 fixcent valmis spessu

013 fixcent valmis spessu

Tanko ja stemmi vaihtui > värimaailma muuttui paremmaksi. Jos ohjainlaakerin vielä sais vaihdettua niin sit vois olla aika jees. Ketjut vähän hymyilee. Ja jarrut on kans tulossa, kunhan saa haalittua osat kasaan. Satula on menny viikossa tosi nuhjuiseen kuntoon ja kyllähän toi ohjaamo näyttää vähän pitkältä. Noh, koeajo sen sitten kertoo, kunhan noi sateet loppuu enste.

014 fixcent bullhorn

015 velo ketjut

Etujarru tuli (länget Paddysta, kuori Tourmaletista ja kahva Sellon pyörästä) ja ketjut hiukka kireemmällä. Stongaa käänsin himpun alaspäin. On kyllä hyvä ajaa. Melkein sanosin, että tämä on paras toistaiseksi.

016 fixcent bullhorn chop

017 fixcent bullhorn chop

Talvi tuli. Aattelin kokeilla josko fixcentiin mahtuis talvinakit. Nippa nappa.

fixcent maraplus

fixcent maraplus vasentiukkaa

 

Kuva kertoo kaiken. Vain ketjuja rasvattu talvella, se ei riittänyt. 2 kesää ja talvea ajettu tuolla rattaalla eli ihan hyvin niitä kilsoja jo takana.

Mut on se ollu hemmetin hyvä lenkkipyörä.

fixcent eturatas

Viikonloppuna tutkailin vähän tuota Fixcentin raatoa ja totesin, että sen ajot on sit ajettu. Keskiö tuntui olevan niin tiukassa, että en alkanu sitä sit kovemmin yrittää irti. Ajellaan Nishikillä ensi talvi ja jos tohon Ospreyhin sais nastat kans niin vois sit ajaa sillä oikeeta lenkkiä talvella.

Mutta ostinhan tänään trainerin, joten reeniä olis tarkotus tehä ihan sisätiloissakin. Ensi viikolla olen menossa testaamaan yhtä aika-ajopyörää.