Joka paikan yleishöylä, vihdoinkin. Reilu vuosi asiaa mietitty ja pariin kertaan liikkeessä käyty funtsimassa. Nishikissä on vielä bullis, mutta nyt tuokin asia tulee korjaantumaan eli droppia tilalle. Sitä niin kaipaa, ajoi missä tahansa.

Otsikon mukaiset kehät hommasin ja Kumiluoti kasas ne vanhoihin napoihin. Terreno Dry 33m. Katellaan kun pääsee ajeleen.

2021 04 30 sebu1 uudetkehat

Viime talvena kun ei olllut lunta niin jo silloin ostettu nastarengas taakse ei päässyt käyttöön. No nyt pääsi kun talvi tuli ja paikka paikoin ollu myös jäistä. Toissa päivänä otin lipat ratikkakiskoihin kun takana ollut Vittoria Terreno Dry oli himpun verran liian sliksi.

Tänään kävin lenkin vetämässä ja oli kyllä hyvä pito, sekä edessä että takana. Talvi saa olla.

Kiekko = H Plus Son The Hydra + Tulos-napa (napa Kumiluodin oma brändi, Tuuloksesta)

2021 01 sebu1 hydra

Myin yhen kiekkosetin ja yhden takakiekon pois, joten tähän pyörään laitettiin uusi takakiekko. Punaistakin.:)

2020 09 sebu1

2020 09 01sebu1

Kokeilin onnea ja ostin kaksikin kpl levarietukiekkoja, kun halvalla sain. Pointti nimenomaan siinä, että saa leveämpää rengasta alle. Nyt Sebu1 on valmis syksyyn, tai ainakin hiekkatieajeluihin. Muutoksia edelliseen kattaukseen:
- Vittoria Terreno Dry 31 mm
- uusi etukiekko
- takakiekoksi talvisin käytössä ollut

Siinäpä ne. Chargen renkaat sain myytyä pois. Härpäke tangossa on Ortliebin tankolaukun kannatin. Ostin sen siis Kylmis-reisua varten ja ajattelin pitää sitä kiinni pyörässä jos vain valot saa asiallisesti tankoon kiinni.

Ja nyt tuntuu (ennen ensimmäisiä kilometrejä) kivalta, kun on vähän leveemmät renkaat alla.

Paino 10,6 kg.

2020 08 sebu1

Mökille mentiin vaihteellisella. Huonompaa keliä ennustettu huomiselle, joten aattelin laittaa Sebun retkimoodiin ja ajaa sillä Kylmikselle Peltosählyn MM-kilpailuihin. Todennäköisesti junalla joko Hämeenlinnaan tai Toijalaan. Katotaan ny miten toi keli menee. Sateessa ajaminen ei vaan nappaa.

2020 07 sebu1 retkimoodi

Nää tuntuu aika kivoilta. Toivotaan, että sama fiilis kun pääsee tien päälle. Made in Finland - kova.

2020 06 brooks 02

2020 06 brooks 01

Jonkin aikaa jo ollut mielessä, että lokarit vois asennella vähän paremmin, jotta pyörä olisi paremman näköinen. Koska noita lokareita piisaa taloudessa niin otin uudet ja käytin vähä sivuleikkureita. Olipa helppo työstää, kun oli molemman kätiset leikkurit. Ja tuli ihan ok. Ainoa purkkaviritys on lokarinkiinnitys jarrusiltaan. Jota siis ei ole. Katsotaan kuinka paljon rämisee, ja jos häiritsee niin koitetaan saada uusi viritys.

Viime syksynä tai joskus ostin iskemättömät kiekot renkaineen. Olleet varastossa siitä saakka. Tilasin jo KPH:lta uudet Vittoria Terreno Dry renkaat, mutta kun ne tulee vasta parin viikon päästä niin aattelin kokeilla, josko noista Kendan renkaista (Charge Coaster) olisi mihinkään. Vittoriat oli 33 mm, nämä 32mm. Mutta sitten kun renkaat oli laitettu kiekoille ja pyörään kiinni niin näyttivät kyllä melko kaposilta. Mittasin > 28mm. Oho. Tosin kehän kapeus saattaa vaikuttaa asiaan. Noilla nyt kuitenkin ajellaan se mitä ajellaan. Vaihdetaan sitten syksyksi ne Vittoriat. Sellainen havainto, mikä näkyy kuvassakin, karvoja on aika lailla.

Ketju vaihtui Sram > KMC.

Kilikellon vaihdoin mustaan.

Muita muutoksia ei tainnu olla.

2020 06 sebu 01

2020 06 sebu 02

2020 06 sebu 03

Aika vähän saanut Sebu1 ajoa tänä talvena, mutta nyt kun tuo toinen sebu on ollut huollossa ja puunattu puhtaaksi niin aattelin, että jatketaan pyörän likaamista tällä pyörällä. Otin vielä nastakiekon pois edestä ja testaan miten nuo Vittoria Terreno Dry 33mm renkaat kestää sepeliä. Toki pyrin välttään sepeliä kaikin keinoin, mut välillä on pakko ajaa silläkin alustalla. Välitys aavistuksen lyhyempi kuin Sebukakkosessa eli 47-19, mut on enemmän kuin ok.

2020 02 fixlenkki sebu1

Monet vannoo, että edessä vain nastat on ihan ok. Nyt päätin minäkin kokeilla. Kerran vai kaksiko olen ajanut ja ihan ok on. Jos se talvi tulee ihan oikeasti niin katotaan sit lisää.

2019 12 2 sebu1

Kun tuli ostettua se kolmas Sebun runko (odottaa kasaamista ensi kesää varten) niin jälleen kerran tuli myös ajatus miten eri pyörät palvelee eri käyttötarkoituksessaan. Nyt se menee jotenki näin:
sebu1 - hiekkatie/talvipyörä + sadekeli
sebu2 - sadekeli + hiekka
sebu3 - kesätykittely kuivalla kelillä

Ajatus oli ensin tämän pyörän (Sebu1) kohdalla, että siitä tulee puhdas talvipyörä. Mutta jostain se sit lähti, että miksi tällä ei voisi ajaa myös hiekalla, vähän "muhkumpien" renkaiden kanssa. Jotan ajatushautomo pyörimään ja tässä on nyt lopputulos. Muutokset vanhaan:

- riseri
- Vittoria Terreno Dry 33mm renkulat
- uudet rattaat (blb) ja ketju
- välitys 47-19, katsotaan onko ok
- etukiekko joku peruslevarikiekko
- takakiekko sama kuin etu mut vain kehä originaali, rikkiolleen navan tilalla nyt BLB:n napa
- kehien sisäleveys n. 15 mm luokkaa, että ollaan vähä rajalla 33mm renkaiden kanssa

Tohon sit vaan talvikiekot alle niin taas mennään.

2019 10 sebu1

2019 10 1 sebu1