Joka paikan yleishöylä, vihdoinkin. Reilu vuosi asiaa mietitty ja pariin kertaan liikkeessä käyty funtsimassa. Nishikissä on vielä bullis, mutta nyt tuokin asia tulee korjaantumaan eli droppia tilalle. Sitä niin kaipaa, ajoi missä tahansa.

Nyt kun olen ajanut työmatkaa erittäin märällä soralla niin havaitsin, että etulokari on liian lyhyt ja rapa etsiytyy etutartsin etuosaan. Joten tein sitten pöytätabletista suojan ja pehmikkeen kaljatölkeille. Ainakin Kryptonite lukkoa on ollut kiva kuljettaa tuossa.

2022 11 sebu1 tarakka

Mulla oli kerran etutarakka, mutta heivasin sen. Nyt kokeillaan tällaista näppärää koria, joka suunniteltu nimenomaan Sibbon keulaan. Oli muuten asennus helppoa.

2022 09 sebu1 etukori

 

Ja heti saatiin jotain kuljetettavaksi.

2022 09 sebu1 ekakuorma

Iittalaan junalla ja sieltä sitten lyhyt kopasu peltosählyn MM-kilpailuihin.

2022 07 08 sebu matkalla

 

Oli ihan kivat maisemat siellä niin.

2022 07 08 kylmissahlyyn

Laitoin riserin takas Sebuun ja tuntuu hyvältä.

2021 12 talvisebu

Melkein kaksi vuotta sitten vaihdoin riseriin. Onko siitä todellakin jo noin kauan.

No nyt oli aika ihan vaan vaihtelun vuoksi vaihtaa droppi takas, syksyä ja talvea varten. Kävin ajaa tänää. Oli maukasta.

2021 09 sebu1 droppi riserin tilalle

Otsikon mukaiset kehät hommasin ja Kumiluoti kasas ne vanhoihin napoihin. Terreno Dry 33m. Katellaan kun pääsee ajeleen.

2021 04 30 sebu1 uudetkehat

Viime talvena kun ei olllut lunta niin jo silloin ostettu nastarengas taakse ei päässyt käyttöön. No nyt pääsi kun talvi tuli ja paikka paikoin ollu myös jäistä. Toissa päivänä otin lipat ratikkakiskoihin kun takana ollut Vittoria Terreno Dry oli himpun verran liian sliksi.

Tänään kävin lenkin vetämässä ja oli kyllä hyvä pito, sekä edessä että takana. Talvi saa olla.

Kiekko = H Plus Son The Hydra + Tulos-napa (napa Kumiluodin oma brändi, Tuuloksesta)

2021 01 sebu1 hydra

Myin yhen kiekkosetin ja yhden takakiekon pois, joten tähän pyörään laitettiin uusi takakiekko. Punaistakin.:)

2020 09 sebu1

2020 09 01sebu1

Kokeilin onnea ja ostin kaksikin kpl levarietukiekkoja, kun halvalla sain. Pointti nimenomaan siinä, että saa leveämpää rengasta alle. Nyt Sebu1 on valmis syksyyn, tai ainakin hiekkatieajeluihin. Muutoksia edelliseen kattaukseen:
- Vittoria Terreno Dry 31 mm
- uusi etukiekko
- takakiekoksi talvisin käytössä ollut

Siinäpä ne. Chargen renkaat sain myytyä pois. Härpäke tangossa on Ortliebin tankolaukun kannatin. Ostin sen siis Kylmis-reisua varten ja ajattelin pitää sitä kiinni pyörässä jos vain valot saa asiallisesti tankoon kiinni.

Ja nyt tuntuu (ennen ensimmäisiä kilometrejä) kivalta, kun on vähän leveemmät renkaat alla.

Paino 10,6 kg.

2020 08 sebu1

Mökille mentiin vaihteellisella. Huonompaa keliä ennustettu huomiselle, joten aattelin laittaa Sebun retkimoodiin ja ajaa sillä Kylmikselle Peltosählyn MM-kilpailuihin. Todennäköisesti junalla joko Hämeenlinnaan tai Toijalaan. Katotaan ny miten toi keli menee. Sateessa ajaminen ei vaan nappaa.

2020 07 sebu1 retkimoodi

Nää tuntuu aika kivoilta. Toivotaan, että sama fiilis kun pääsee tien päälle. Made in Finland - kova.

2020 06 brooks 02

2020 06 brooks 01

Jonkin aikaa jo ollut mielessä, että lokarit vois asennella vähän paremmin, jotta pyörä olisi paremman näköinen. Koska noita lokareita piisaa taloudessa niin otin uudet ja käytin vähä sivuleikkureita. Olipa helppo työstää, kun oli molemman kätiset leikkurit. Ja tuli ihan ok. Ainoa purkkaviritys on lokarinkiinnitys jarrusiltaan. Jota siis ei ole. Katsotaan kuinka paljon rämisee, ja jos häiritsee niin koitetaan saada uusi viritys.

Viime syksynä tai joskus ostin iskemättömät kiekot renkaineen. Olleet varastossa siitä saakka. Tilasin jo KPH:lta uudet Vittoria Terreno Dry renkaat, mutta kun ne tulee vasta parin viikon päästä niin aattelin kokeilla, josko noista Kendan renkaista (Charge Coaster) olisi mihinkään. Vittoriat oli 33 mm, nämä 32mm. Mutta sitten kun renkaat oli laitettu kiekoille ja pyörään kiinni niin näyttivät kyllä melko kaposilta. Mittasin > 28mm. Oho. Tosin kehän kapeus saattaa vaikuttaa asiaan. Noilla nyt kuitenkin ajellaan se mitä ajellaan. Vaihdetaan sitten syksyksi ne Vittoriat. Sellainen havainto, mikä näkyy kuvassakin, karvoja on aika lailla.

Ketju vaihtui Sram > KMC.

Kilikellon vaihdoin mustaan.

Muita muutoksia ei tainnu olla.

2020 06 sebu 01

2020 06 sebu 02

2020 06 sebu 03

Aika vähän saanut Sebu1 ajoa tänä talvena, mutta nyt kun tuo toinen sebu on ollut huollossa ja puunattu puhtaaksi niin aattelin, että jatketaan pyörän likaamista tällä pyörällä. Otin vielä nastakiekon pois edestä ja testaan miten nuo Vittoria Terreno Dry 33mm renkaat kestää sepeliä. Toki pyrin välttään sepeliä kaikin keinoin, mut välillä on pakko ajaa silläkin alustalla. Välitys aavistuksen lyhyempi kuin Sebukakkosessa eli 47-19, mut on enemmän kuin ok.

2020 02 fixlenkki sebu1

Monet vannoo, että edessä vain nastat on ihan ok. Nyt päätin minäkin kokeilla. Kerran vai kaksiko olen ajanut ja ihan ok on. Jos se talvi tulee ihan oikeasti niin katotaan sit lisää.

2019 12 2 sebu1

Kun tuli ostettua se kolmas Sebun runko (odottaa kasaamista ensi kesää varten) niin jälleen kerran tuli myös ajatus miten eri pyörät palvelee eri käyttötarkoituksessaan. Nyt se menee jotenki näin:
sebu1 - hiekkatie/talvipyörä + sadekeli
sebu2 - sadekeli + hiekka
sebu3 - kesätykittely kuivalla kelillä

Ajatus oli ensin tämän pyörän (Sebu1) kohdalla, että siitä tulee puhdas talvipyörä. Mutta jostain se sit lähti, että miksi tällä ei voisi ajaa myös hiekalla, vähän "muhkumpien" renkaiden kanssa. Jotan ajatushautomo pyörimään ja tässä on nyt lopputulos. Muutokset vanhaan:

- riseri
- Vittoria Terreno Dry 33mm renkulat
- uudet rattaat (blb) ja ketju
- välitys 47-19, katsotaan onko ok
- etukiekko joku peruslevarikiekko
- takakiekko sama kuin etu mut vain kehä originaali, rikkiolleen navan tilalla nyt BLB:n napa
- kehien sisäleveys n. 15 mm luokkaa, että ollaan vähä rajalla 33mm renkaiden kanssa

Tohon sit vaan talvikiekot alle niin taas mennään.

2019 10 sebu1

2019 10 1 sebu1

 

Muistelin, että en ollut ottanut kuvaa vähään aikaan, mut olin väärässä. Ei tässä ole muuttunut mikään muu kuin uudet renkaat eli

Vittoria Rubino Pro

mutta onpahan himpun verran kevyemmät kuin nuo Endurance renkaat. 25 mm Rubino Pro't painaa 250 g kipale. Ja onhan toi ihan kiva lisä nuo punaiset tekstit renkaiden kyljissä. Ensin aattelin, eeeiiii, mut ihan jees. Pyörä painaa kuvassa olevalla kokoonpanolla 9,5 kg.

Jaa, vaihdoin kyllä tähän ohjainlaakerin. Olipa eka kerta kun moisen tein.

2019 05 sebu1

Etujarrupäivitys tuli tehtyä. Mustaa, mustaa. Ostin käytetyt kiekot ns. varastoon, mutta päätin sit kuitenkin ottaa ne ajoon jo tänä vuonna. Halon kiekot. Laakerit tuntu tosi smuuthilta. Huomenna sunnuntaina tarkoitus lähteä yksvaihteen kanssa Porvooseen ja ootan innolla miten tää kulkee. Kulku voisi olla vieläkin sujuvampaa, mutta nyt alla Vittorian Endurance renkulat, jotka painaa melkein 400g kipale. Laitoin vielä tiukemman takarattaan toiselle puolelle, että jos tuntuu menohalulta paluumatkalla niin voip laittaa vauhtia lisää. Ennuste on myötänen tuuli paluumatkalla. Pullotelinekin tuli ostettua.

Nyt tuli vähän samanlainen fiilis kuin Langsterin kanssa tässä joskus, kun se sai mustaa ja syvää kiekkoo. Ai että.

2019 02 sebu1

Entinen sadekelin fiksi taipui ensin talvifiksiksi lokareilla ja nyt se taipuu kesäfiksiksi ilman lokareita. Eli jatkumo MontBlanc-Sageborn-Sebu. En ole vielä ajanut, ainoastaan tuolla kadulla kävin koklaan, että kaikki pelaa. Ootellaan vielä vähän parempia kelejä, koska täähän tulee olemaan oikea kesäkelin fixi.

Panaracerin T-Servit alla, kiekot jotkut vanhat, EAI (17) takana ja edessä Suginoo (46). Etujarruna joku takajarru. Täytyy varmaan se päivittää Shimanoon, kun tuossa toisessa Sebussa on sellanen ja toimii hyvin. Tankonauhoina jotain halpaa BBB-nauhaa. Ennen oli Zippin nauhaa ja se oli käytössä tosi kivaa, mutta ei kovin kestävää, imho.

2019 sebu1

Viime talvena en siis ajanut metriäkään fiksillä, joten tänä talvena yritetään korjata tilanne. Eilen ajelin jopa hesalan pikkupolkuja pitkin ja olihan se fiksillä ihan hauskaa. Vaikka ei sitä koko ajan viitti tehdä. Mutta sellaset pienet pistot silloin tällöin on ihan jees.

Kuva kuitenkin Pohjois-Tapiolan nurkilta.

2018 12 fixilenkki

Sitten takalokarin kimppuun. Eihän tuolla hirveesti ole tilaa noinkin isolle lokarille, mutta josko se sittenkin mahtuis, jotenkin.

 2018 12 sibbolokari 15 1


Koska näitäkin on vino pino, niin kokeilin enste tuollaista versiota, jossa lokari ei mene keskiön seutuville ollenkaan.  Sen takia, että pienten mallauksien jälkeen tila tosiaan on vähän ahdas renkaan, lokarin ja pystyputken kapeimmasta kohdasta. Totesin, että huono, kun haluan kunnon suojan myöes keskiön seutuville.

2018 12 sibbolokari 16 1


Uusi lokari kehiin ja ihan ok siitä sit tuli kuitenkin. Lokari menee siis jarrusillan yli, koska muutoin ei ois mahtunu. Jarrusillan reikään laitoin tulpan, ettei kura ja märkä mene sisään. Nyt tein lokariin kolot, jotta se laskeutuu jarrusillan päälle nätisti.

Lokari on siis vain edestä ta takaa kiinni, mutta vaikuttaa suht tukevalta kuitenkin. Käytäntöhän sen sit näyttää miten kestää.

2018 12 sibbolokari 17

2018 12 sibbolokari 18

2018 12 sibbolokari 20

Sivuprofiili ei oikein kerro, miltä tuo pyörä oikeasti näytttää noin muhkuilla lokareilla. Takana tosiaan tilaa on vähä laisesti pystyputken kohdalta, joten talvi sit kertoo kerääkö lunta vai ei.

Otetaan parempi kuva päivänvalolla.

Niin kuin tuli jo todettua niin viime talvena en ajanut fiksillä ollenkaan. Onneksi oli kaksi maastopyörää, joilla pärjäs kelillä kuin kelillä. Nyt sitä toista ei ole, joten fiksi marawinttereillä on kyllä ok, mutta sit kun on jäätä ja märkää niin lokarit ois ihan jees.

Mutta laitetaan ihan ekana pieni huumoripläjäys. Yritin vähän ehkäistä soran ja märän menoa jonnekin.

2018 12 sibbolokari 01

Kylhän tosta nyt jotain hyötyä on.

Mut sit aloin aatteleen, että siitä tulee kyllä ongelma, jos pitäs ajella ilman lokareita märällä kelillä. Lokarit edustaa mulle nykyään sellasta ihanuutta ja kestävän kehityksen ajatusta, kun paikat ei ole kurassa eikä tartte koko ajan pestä. Siksi lokareiden pitää olla sellaiset, että ne suojaa todella hyvin. Tästä seuraa se, että sellasia irtohärpäkkeitä en enää käytä.

 Sitten kateltiin pyörän keulaa. (tulipas huono kuva)

2018 12 sibbolokari 02

Kyllähän tonne jotain saa mahtuu. "Kokelin" ekaks ihan huvikseni 35mm lokareita, jotka on siinä ns. märän kelin pyörässä. No, kyllähän sen tietää kun naittaa 35loksut ja 35 renkaan.

2018 12 sibbolokari 03


No. onhan mulla iso läjä niitä sks lokareita. Oisko ne 26 kokoisia (60mm leveitä).

2018 12 sibbolokari 04


Vähän pientä mallailua ihan irtona.

2018 12 sibbolokari 05


Haarukan kohdalta lokari ei mahtunu, joten päätin kokeilla, jos ihan vaan sahaamalla vähäsen kahdesta kohtaa niin josko se reuna taipuis. Toinen vaihtoehto olis leikata pois se pala, mutta mennään nyt enste ilman leikkausta.

2018 12 sibbolokari 06

2018 12 sibbolokari 07

2018 12 sibbolokari 08

Jos ei kestä niin otetaan uusi ja kokeillaan toisel viisii.

Sit vähä mallailtiin noita aisoja oikealle puolelle. Pituus oli passeli, ei tarvinnu lyhentää eikä tarvinnu ettiä pitempiä.

2018 12 sibbolokari 09


Siirryttiin toiselle puolelle ja heti kun katsoin jarruhommelia niin muistin, miksi periaatteessa olin jo hylännyt lokarit tähän (Sibbo) keulaan. 

2018 12 sibbolokari 10

Aisaa ei saa tuohon alhaalla olevaan reikään, paitsi jos aisa on riittävän pitkä ja sitä voi taivuttaa reilusti. Onneksi hokasin tuon vasta tässä vaiheessa koulutusta niin nyt ei voinu enää perääntyä. Joten mallailtiin taas vähäsen lisää ja ihan hyvin saatiin aisa kuosiin.

2018 12 sibbolokari 11

2018 12 sibbolokari 12


Ja hyvähän siitä tuli.

2018 12 sibbolokari 13

2018 12 sibbolokari 14

Ei luulis kuran lentävän ohi kovin helposti kun on noin leveä.

Koska etulokarin kiinnitys tuli haarukan taakse niin lokari "kääntyi" jonkin verran alaspäin kuin normaalisti, joten vähemmän kuraa voimansiirrolle ja vinoputkelle etupäästä.

Toinen juttu on se, että koska tämä on talvipyörä ja kesätykki (korvaa montblancin/sagebornin, toivottavasti) niin sibbokeula irti eikä etulokaria tarvii irrottaa ollenkaan. Ja kesäkeula tilalle. (takaloksu on sitten eri asia)

Muut jutut -osiossa on tekstiä vähä enempi alla olevasta, joten ihan kuvan takia tämä tänne oikeaan paikkaan.

Viime talvena en siis ajanut metriäkään fiksillä, joten nyt olisi syytä korjata tuo tilanne. Nastarenkaat on jo alla ja pari kertaa on jo käyty, vähän jopa lumellakin. Nyt työn alla lokarit.

Ja kesäksi sitten kesäkuosiin.

pelago1 talvi 2018 12 01

 

Tällaista tällä kertaa.

2017 06 sebu tartsi

Ei nyt niin kovin pitkäaikainen haave, mutta kuitenkin. Ajoin vasta pajalta kotiin, joten aika näyttää miltä tuntuu.

2017 sebu levarikeula

Tuollaiset kehät ostin talvella. KPH kasas. Sit kun sain pyörään kiinni niin vähän kadutti, kun ovat hieman ylikorkeat nuo kehät. Mutta ajellaan nyt näillä.

08 pelago hson

Maanantaina eli eilen menin ekan kerran valmiilla pyörällä (paitsi satula) töihin ja eikös sinä päivänä tullu vettä ihan sikana. Voisko pyörä valmistua enää paremmalla ajoituksella, sadekelin pyörä kun siitä tuli. Nyt on satulakin vaihdettu ja pyörä ns. valmis. Tankonauhana on jotain Spectran nauhaa, joka tuli Pro mikrokuidun korvikkeeksi. Tuntuu ihan hyvältä.

07 pelago sebu

Jottain saatu taas aikaiseksi.

06 pelago

Kiekot alla. 32 mm renkaat alla. Rattaat ja ketjutkin eli on päästy jo koeajamaan ja nyt tiedetään mistä kaulaputki katkaistaan. Ensi viikolla Kivenlahteen. Sit pääsee säätään etujarrua ja lokareita. Näillä näkymin siis fiksi tulossa vain (vaikka alunperin meinasin, että vois ajaa sinkulanakin). Satula menee vaihtoon.

05 pelago

Tästä se lähtee, hankittu eilen ja jotain pientä tänään saatiin aikaiseksi.

01 pelagorunko

02 pelago

03 pelago

04 pelago