Aah, muutamavuotinen haave toteutui viimein. Töihin palattiin heinäkuun puolessa välissä. Tiettyjen sattumusten takia kesäloma mökillä jäi tänä vuonna todella vähäiseksi. Asiakkaita oli sen verta vähän päivystyksessä, että tuli mahdollisuus olla lomalla tämän viikon to ja pe. Tartuin syöttiin. Ekana tuli heti mieleen, että mökille joo.

Torstai aamuna herätys 5.45. Aamupala, pyörä ajokuntoon (valmistelut toki edellisenä iltana) ja liikkeelle 6.40. Vein emännän ensin töihin Annankadulle, siitä sakkokieppi rannan ja baanan kautta rautatieasemalle. Keli oli viileä, kaksi paitaa, irtolahkeet ja pitkät hanskat oli pop. Paikallisjuna Lahteen lähti 8.35. Paikallisjuna sen takia, että pyörä ilmainen eikä tarvinnut varata sille paikkaa. Hetken aikaa junassakin tuntui vielä viileältä. Ihme kesää pitää.

Junamatka kesti sen tunnin. Meni yllättävän nopeasti kuten yleensä. Pienet torkut sain otettua. Olin tehnyt reitin kohti mökkiä, jotta ei tartte eksyillä matkalla. Ei ihan paras mahdollinen (Lahden osalta). Lahdesta ulospääsy oli hidasta. Matkalle osui pari hiekkatiepätkää, joita arvoin ja yksi umpikuja, mistä tuli vajaa 10 min. sakko. Sitten kun pääsi Lahdesta pois niin matka alkoi taittumaan ihan kivasti. Viileää oli, joten kesti aika pitkään ennen kuin otin toisen paidan ja lahkeet pois. Tiestö oli hyvässä kunnossa, paitsi se Nurmaan pätkä, mikä on tuttua TdM-kuntoajosta.

Lahdessa lähdin koukkaamaan Joutjärven itäpuolelta, mutta siellä tuli se hiekkapätkä ja sakko. Karttapalvelu ei sakon osalta ollu ihan ajan tasalla. Suuntana oli Ahtialantie, jota pitkin 140-tielle. Jossain vaiheessa tajusin, että olen ollut täällä aikaisemminkin. Kyllä, talvella poikia kuskaamassa Vierumäellä ja silloin ajelin lenkin Vuolenkosken maisemissa.

Vierumäen kautta Heinolaan ja sieltä pohjoispuolelta tielle nro 4143, joka vei Mäntyharjulle. Mäkiä riitti, kesätoreja olisi ollut lauantaina, ehkäpä paluumatkalla. Rahallisen evästyksen tein Ahveniston Apaja nimisessä puodissa, missä muuten join sitten kahvit paluumatkalla ja katsastin sen pienen kesätorin. Paluumatkalla oli toinenkin kesätori, paljon isompi kuin Ahvenisto, mutta siihen en viittiny pysähtyä. 

Keli oli lämmennyt, joten tuntui kesältä. Pari kertaa oli kyllä yrittänyt tihrustaa vettä, mutta ei sen enempää. Kunnes 3 km ennen Mäntyharjua se rankkasade sitten alkoi. Niin lähellä kauppaa, että en viittiny laittaa sadekamoja (riittävän lämmintä). Kaupasta vain ja ainoastaan tarpeellinen illaksi ja seuraavalle päivälle eli aika vähän. Sade oli laantunu ja koska oltiin vähän märkiä jo valmiiksi niin samoilla kuteilla jatkettiin se loppu 18 km. Kelihän parani vallan mainiosti, että siitä tuli hyvä mökki-ilta.

Paluujuna Lahdesta oli lauantaille 15.23, mutta pe-iltana arvoin, että ostanko IC-lipun, jotta vois la pilkkoa lisää puita. Päätöksen tein vasta la-aamuna ja kun keli ajamisen suhteen oli hyvä niin eiku matkaan. Halon pilkkomisen suhteen huono, kun sadetta ennustettiin mökille päiväksi.

Lähdin 9.45 joten varoaikaa oli yllin kyllin. Ajomatka per suunta sen 125 km. Paluumatka oli nopeampi ja paremmassa kelissä kuin tulo. Itse asiassa paluussa oli loistokeli. Olin Lahdessa 14.30. Tuntui ihan kivalta istahtaa junaan. Kotopuolessa olikin sitten kunnon sadekeli, joten tarvittavat sadekamat päälle ja kotiin. Kahvi maistui hyvälle kotona, kun Lahdesta en pikaetsinnällä löytäny kahvipaikkaa.

Hyvä reisu. Aidosti olen innoissani siitä, että jäi ajamatta autolla se 430 km ja sen myötä jäi tulematta ne CO2-päästöt.

Alla muutama kuva paluumatkasta.

Tämä tie oli joskus 2-kaistainen ja sitä pitkin mentiin Lahdesta Mikkeliin, nykyään mökkitie. Jonkun pitäs vähän raivata.
02 lahdentie

Uutelasta kohti Mäntyharjua, eka isompi mäki.
03 mantyharjulle

Mäntyharjulta pois päin tie nro 368 kohti Voikoskea, vähän ennen kunnes käännytään Nurmaalle. Tämä kohta aina säväyttää.
04 puutunneli

Nyt päätin katsastaa tämän museosillan.
05 virransalmen silta

06 silta info

Maisemat sillalta. Ekassa näkyy uusi siltakin.
07 vesi maisema

08 vesi maisema

Sähkölinja vaikuttanut puustoon?
09 linja

Reisun pisin mäki, jonkin matkaa jo tultu. Tässä sai kyllä hyvät vauhdit tulomatkalla.
10 mantyharjulta

Ajopyörä. Seuraavalla kerralla paremmat kiekot ja renkaat.
01 pyora