Peltosählyn MM-kilpailut häämöttivät jälleen kerran. Tänä vuonna niin onnellisesti, että saimme sovittua ajankohdan suht vaivattomasti ja keliennustekin oli todella loistava. Ainoa miinus tuli olemaan se, että nuorisoporukka oli kovin vajavainen. Mutta menoa se ei haitannut. Ekat matsit otettiin perjantaina 19.7.2019 klo 23.30. Onneksi jollain oli keltainen pallo, niin näki sitä palloa edes jotenkin.

Isäntäväki oli laittanu heinän kumoon Säterillä, joten lauantaina päästiinkin sitten heinäntekoon. Tästä aiheutui se, että pelit pääsivät alkamaan vasta kuuden jälkeen illalla, mikä oli aikaisempiin vuosiin todella myöhään. No, ehkä se oli vaan hyvä asia. Loistoviikonloppu oli kuitenkin.

Viime vuonna tulin huonon kelin takia juna+pyörä kombolla. Tänä vuonna ei tarvinnut edes sadekamoja ottaa messiin. Perjantaina lähin just ennen ysiä polkeen ja perillä olin just yli viiden. Matkaa kertyi 175 km ja ajoaika 7 tuntia. Himpun alle 25 keskivauhtia. Mukava vastatuuli oli 95% läsnä, mikä vei vauhtia. Bemböle -  Vihti - Marttila - Loukku - Porras - Lautaporras - Urjala - Kylmäkoski.

Alkumatka oli tuttuakin tutumpaa, mutta Ikkalan seutu ei niinkään. Loukun jälkeen alkoi vielä hienommat pätkät kohti Liesjärveä ja Porrasta. Kaikista idyllisin pätkä oli ehdottomasti Porras - Tammela. Tammelassa olin alun perin piirtänyt suht suoran viivan kohti Porrasta, mutta pakkohan se oli ajaa Mustialan ja Makulihan ohi. Mustialassa aikanaan opiskeltu, ja Makulihalla eli silloisella Ali-lekkalan tilalla ollu kesätöissä.

Hieno pyöräreisu tuli! Ja siihenkin nähden onnistunut, että tänä vuonna jääny vähä pidemmät ajot suht vähiin.


Ennen Vihtiä, hienon puun ovat säästäneet tien sivuun.
2019 01 kylmis


Tää on se yksi risteys kohti Karkkilaa eli suht tuttu.
2019 02 kylmis


Siinä oli hienot rivit paaleja. Taustalla näkyvä järvi on sama kuin edellisessä kuvassa eli ei olla kovin kaukana.
2019 03 kylmis


Seuraavat kaksi kuvaa samasta paikkaa, ja tienpätkältä, jota en ole kaiketi ennen ajanu. Eka kuva etiäpäin ja toka sitten taaksepäin.
2019 04 kylmis

2019 05 kylmis


Sitten tulikin pikku tauko kuvaamisessa, tämä on jostain Liesjärvi-Porras -akselilta. Tuo pelto oli aivan valkoinen, ei erotu kuvassa valitettavasti.
2019 06 kylmis


Portaan tori. Laitoin kuvan emännälle kans, kun hää on syntynyt unikeonpäivänä.
2019 07 kylmis


Saaren puistokin oli matkalla.
2019 08 kylmis


Urjalan asemalta kohti Kylmäkosken asemaa. Ja seuraavassa kuvassa sama paikka ja lehmiä.
2019 09 kylmis

2019 10 kylmis


Näille tienoille tulo sykähdyttää aina. Valtatie 9 menee tuolla jossain, se vaan jotenkin hallitsee maisemaa vaikkei hirveästi näy. Tosin tämä kuva on nyt toiselta puolen otettu.
2019 11 kylmis


Kylmäkosken aseman ja kirkonkylän välistä.
2019 12 kylmis

2019 13 kylmis


Lauantaina lähin vähä jäähdytteleen. Yritin oikaista Sotkian tieltä Kylmäkosken asemalle, mutta ei sieltä päässy sittenkään. Mutta hiekkatie oli aivan upea kun päästiin mettään. Harmittaa, että en ottanu kuvaa. Otin sitten seuraavan. Kuvasta on pyyhitty pois rastin vastaus.
2019 14 kylmis


Asemalla määränpäänä oli tietty kaffeet.
2019 15 kylmis