Vien Ilarin pesisleirille Sotkamoon ja ajattelin ottaa ilosta kaiken irti. Meno yhdessä junalla ja paluu yksin pyörällä. Yllätyin kuinka helppoa oli ostaa junalippu meille molemmille ja pyörälle. Oikean junan löytäminen otti oman aikansa, mutta kyllä se sit löytyi. Tärkein juttu oli se, että pääsi suoraan Mikkelistä Kajaaniin, eikä tarvinnu vaihtaa toiseen junaan/bussiin.

Tutuille mennään yöksi Vuokatin Pohjavaaraan, josta sitten seuraavana päivänä on tarkoitus lähteä polkemaan. Yöpaikka on varattu Tuusniemeltä, jonne matkaa ekana päivänä vähän yli 200 km. Reittiä on suunniteltu jonkin verran ja muutamien muokkausten jälkeen se tulee olemaan seuraavanlainen:
http://ridewithgps.com/routes/938041

Mikä pyörä? Kah, siinäpä kysymys. Aattelin, että maantiefilo olis ajamisen kannalta kaikista paras ja kehon kannalta aika jees. Mutta koska sade saattaa tulla ja saattaahan matkalla olla hiekkatietäkin niin sinkula olis sit kuitenkin se optimaalisempi vaihtoehto. Reittiä suunnitellessa selveni melko pian, että reitille tulee pakostakin pätkä hiekkatietä, joten siinäkin mielessä sinkula sopivalla rengastuksella on hyvä. Ja koska mulla on vain yksi tarkoitukseen sopiva sinkula niin Langsterhan se tulee olemaan (pösö on aurinkoisten kelien pyörä).

Duranoilla en kuitenkaan halunnut lähteä (enkä niillä Langsterin keltaisilla kiekoilla), joten laitoin Paddyn takakiekkoon vapaaratttaan kiinni (18T) ja lähin testaamaan. Langsterissa on tällä hetkellä 46T eturatas ja aavistelin, että 46-18 on liian kevyt. Tietty pitkä matka ja matkatavarat saattaa tien päällä muuttaa mielipiteen. Jostain syystä takapää piti aivan älytöntä meteliä kovemmilla polkaisuilla. Eihän tällaisella voi kertakaikkiaan ajaa. Muutoin ois ollu kyllä ihan ok, koska muut metelit pysyivät kurissa. Vaihdoin toisen takakiekon taakse, ns. huonomman kelin kiekon, missä takana maraplussa-rengas. Ratas oli 17T. Tämä kiekkosatsi oli ollut keväällä Langsterissa. Muuten hyvä, mutta ne tutut kalkatukset, mitä tuolla sarjalla on ollu, palasivat. Muuten olis ollu taas jees. (langsterissahan on ollu melkein alusta saakka pientä ylimääräistä ääntä.)

Tänään tuli postissa Lundbergilta 17T vapaaratas, mutta sillä ei ollut vaikutusta ääntelyihin. Jännä juttu, että Paddyn takakiekolla niitä ei tullu. Noh. Paddyn takakiekkoon vaihdoin 17T rattaan nyt yöllä ja laitoin kiinni pyörään. Nyt Langster on siinä kuosissa, missä sen alun perin ajattelinkin olevan eli Paddyn kiekot ja Vittoria Randonneur renkaat alla (25 mm). Huomenna katotaan minkälaista ääntä nyt pitää. Pidetään peukkuja. Jos tämä ei futaa niin sit laitan kiekot takas Paddyyn ja lähen sillä.

Anyway, muilta osin tämä proggis eteni tänään senkin verran, että kävin kaupoilla hankkimassa varusteiden säilytystilaa pyörään. Ja koska toistaiseksi olen Langsterilla lähössä liikenteeseen niin tässä pari fotoo.

langster matkavar sivu

langster matkavar etu