Aikas nopeesti Kivenlahden pyörähuolto teki osista pyörän. Pikasen testipolkasun tein omalla kadulla ja kyllähän tuo hiukan eri malliin kulkee kuin Osprey. Pientä säätöä ehkä joutuu vielä tekeen, mutta aika kohillaan pitäs olla jo. Ehkäpä seurakavereiden kanssa pärjää vähän paremmin nyt. Pikanen listaus:

Tolppa ja stemmi: FSA
Tanko: PHZ
Tankonauha: Zipp
Satula: Specialized Toupe
Osasarja: Sram Force
Pullotelineet: PHZ
Kiekot: DA C24 ja Specialized Turbo Cotton

Paino ilman satulalaukkua 7,9 kg. Kovin paljon keveämmäksi ei saa paitti osasarja rediin. Hiilikuitua on aikas paljon. Toki rahalla sais, mutta eipä järkeä kun reenipyörä kyseessä ja painaahan tuo sen kaks kiloa vähemmän kuin Osprey ja onhan siinä kevyemmät kiekotkin, joten ihan jees.

02 bianchi

 

Kävipä sillee, että IK:n porukkalenkillä seurakaveri kyseli oisko joku kiinnostunu 61 cm Bianchin rungosta. No minä tietty kiinnostuin heti, koska periaatteessa treenipyörä vois kyllä olla sen pari kiloa kevyempi kuin nyt (ja suunniteltu uusi Osprey).

Kävin kattoon, mittailin ja tulin siihen tulokseen, että koko on ok. Onneksi eivät kerenneet pajalla (Kivenlahden pyörähuolto) vielä aloittaa Ospreyn kasaamista, joten tästä tulikin nyt uusi projekti.

Tanko tulee varmasti vaihtumaan, koska toi mutkatanko ei ole mun juttu. Itse asiassa mulla on jo olemassa PHZ-tanko, joka on ulkonäöltään samanlainen kuin noi muut palikat ja itse runko.

01 bianchi