Ostin tämän joskus viime vuonna ja on kyllä helpottanu elämää kummasti.

2019 korjausteline

Tällä siis tuli ajeltua Kylmikselle ja mökille. Vähä tekis mieli taas lähteä, mutta täytyy varmaan yrittää tehä remonttihommia kotona, niin voi sitten hyvillä mielein lähteä elokuun puolivälissä mökille viikoksi.

2019 singular matka

Ensin käytiin Kylmäkoskella, sitten lähettiin mökille. Sama kaava kuin aikaisemminkin. Aamujunalla Lahteen ja sieltä sitten pyörällä Heinolan kautta Mäntyharjulle kauppaan ja lopuksi mökille. Ainoa muutos tähän retkeen oli, että Ahveniston Apaja ei enää ollut taukopaikkana eli lopettanut. Onneksi tuli evästettyä Heinolan Teboililla tanakammin niin jakso loppuun saakka. Nyt oli kelit kohillaan. Ajoaika 4h25min. Vähä yli 28 keskari, joka on jo hyvä. Ja 125km. Tulopäivänä elvyttiin, oltiin ja saunottiin. Olin siis yksin.

Seuraavana päivänä eli tänään perjantaina 25.7. lähin heti aamusta Mikkeliin. Itse asiassa nousin jo ennen kasia kun ei oikein nukuttanut ja liikkeelle lähdin ennen ysiä. Kierrätyskamat vein Hietaseen, kun siellä sattui matkan varrelta kierrätyspiste löytymään. Seuraavaksi palautuspullot Otavan K-marketiin. Jäden ostin. Loput ostokset jätin paluumatkalle.

Mikkelissä kävin ekana ostamassa pyörään lukon kun unohtu kotia. Sitten Carlsoniin kattoon mökin saunaan uutta kiuasta. Tulikin sit ostettua saman tein. Joku hakee sen sitten. Elokuussa tulee piipun asentajat. SuomiGrillissä kävin syömäs aurajuustoperunat, oli muuten hyvää. Sit kruisailin Mikkelis ja mökille päin. Ajoin Hirvensalmen kautta, mistä matkaan tarttui herneitä. Takas mökillä joskus 15.30 eli ihan reipas päivä vaikka kilsoja ei sillee tullut.


Menomatkalla etin vaihtoehtoja, jotta voisi minimoida ajoa 5-tien varressa. Tällainen löyty.
2019 07 mokilla 01


Hirvensalmen kierto sisältää aina tämän upean järvipaikan.
2019 07 mokilla 02

Peltosählyn MM-kilpailut häämöttivät jälleen kerran. Tänä vuonna niin onnellisesti, että saimme sovittua ajankohdan suht vaivattomasti ja keliennustekin oli todella loistava. Ainoa miinus tuli olemaan se, että nuorisoporukka oli kovin vajavainen. Mutta menoa se ei haitannut. Ekat matsit otettiin perjantaina 19.7.2019 klo 23.30. Onneksi jollain oli keltainen pallo, niin näki sitä palloa edes jotenkin.

Isäntäväki oli laittanu heinän kumoon Säterillä, joten lauantaina päästiinkin sitten heinäntekoon. Tästä aiheutui se, että pelit pääsivät alkamaan vasta kuuden jälkeen illalla, mikä oli aikaisempiin vuosiin todella myöhään. No, ehkä se oli vaan hyvä asia. Loistoviikonloppu oli kuitenkin.

Viime vuonna tulin huonon kelin takia juna+pyörä kombolla. Tänä vuonna ei tarvinnut edes sadekamoja ottaa messiin. Perjantaina lähin just ennen ysiä polkeen ja perillä olin just yli viiden. Matkaa kertyi 175 km ja ajoaika 7 tuntia. Himpun alle 25 keskivauhtia. Mukava vastatuuli oli 95% läsnä, mikä vei vauhtia. Bemböle -  Vihti - Marttila - Loukku - Porras - Lautaporras - Urjala - Kylmäkoski.

Alkumatka oli tuttuakin tutumpaa, mutta Ikkalan seutu ei niinkään. Loukun jälkeen alkoi vielä hienommat pätkät kohti Liesjärveä ja Porrasta. Kaikista idyllisin pätkä oli ehdottomasti Porras - Tammela. Tammelassa olin alun perin piirtänyt suht suoran viivan kohti Porrasta, mutta pakkohan se oli ajaa Mustialan ja Makulihan ohi. Mustialassa aikanaan opiskeltu, ja Makulihalla eli silloisella Ali-lekkalan tilalla ollu kesätöissä.

Hieno pyöräreisu tuli! Ja siihenkin nähden onnistunut, että tänä vuonna jääny vähä pidemmät ajot suht vähiin.


Ennen Vihtiä, hienon puun ovat säästäneet tien sivuun.
2019 01 kylmis


Tää on se yksi risteys kohti Karkkilaa eli suht tuttu.
2019 02 kylmis


Siinä oli hienot rivit paaleja. Taustalla näkyvä järvi on sama kuin edellisessä kuvassa eli ei olla kovin kaukana.
2019 03 kylmis


Seuraavat kaksi kuvaa samasta paikkaa, ja tienpätkältä, jota en ole kaiketi ennen ajanu. Eka kuva etiäpäin ja toka sitten taaksepäin.
2019 04 kylmis

2019 05 kylmis


Sitten tulikin pikku tauko kuvaamisessa, tämä on jostain Liesjärvi-Porras -akselilta. Tuo pelto oli aivan valkoinen, ei erotu kuvassa valitettavasti.
2019 06 kylmis


Portaan tori. Laitoin kuvan emännälle kans, kun hää on syntynyt unikeonpäivänä.
2019 07 kylmis


Saaren puistokin oli matkalla.
2019 08 kylmis


Urjalan asemalta kohti Kylmäkosken asemaa. Ja seuraavassa kuvassa sama paikka ja lehmiä.
2019 09 kylmis

2019 10 kylmis


Näille tienoille tulo sykähdyttää aina. Valtatie 9 menee tuolla jossain, se vaan jotenkin hallitsee maisemaa vaikkei hirveästi näy. Tosin tämä kuva on nyt toiselta puolen otettu.
2019 11 kylmis


Kylmäkosken aseman ja kirkonkylän välistä.
2019 12 kylmis

2019 13 kylmis


Lauantaina lähin vähä jäähdytteleen. Yritin oikaista Sotkian tieltä Kylmäkosken asemalle, mutta ei sieltä päässy sittenkään. Mutta hiekkatie oli aivan upea kun päästiin mettään. Harmittaa, että en ottanu kuvaa. Otin sitten seuraavan. Kuvasta on pyyhitty pois rastin vastaus.
2019 14 kylmis


Asemalla määränpäänä oli tietty kaffeet.
2019 15 kylmis

Uuh. Ekaa kertaa pitkästä aikaa vaihteellisella pyörällä lenkillä. Ihan lystiä. Porkkala Cafen kinuskitorttu oli sairaan hyvää.

2019 porkkalacafe1

2019 porkkalacafe2