Viime viikolla eka kerta ilman nastoja talvikelissä.

2019 01 maarintorni

Siin olis. Kaksi kuvaa. Tuollainenhan se ajatus oli taannoin - talvella Sibbon keulalla ja kesällä sit originaalilla.

Mut oikeesti, tuossa on kaksi eri pyörää.

pelago1 talvi 2018 12 01

sebu2 2018 12 01

Ylempi on siis Sebu ykkönen.
Viime talvena kävi sillee hassusti, että en ajanu fiksillä metriäkään. Hyvällä kelillä ajoin Salsalla (ei nastoja) ja huonolla kelillä Trekillä (nastat). Ja olin tyytyväinen. Sai ajella rauhassa silloin kun halusi (kun oli varaa laittaa pienempää vaihdetta peliin). Ja niinhän mä teinkin. Tänä talvena Trek on pojan käytössä ja poissa, joten jotain piti nyt keksiä.

Ja sainkin kivasti aikaiseksi vaihtaa nastat Sebuun ja käydä jo vähä ajelemassakin. Jos vaikka saiskin tänä vuonna ajella fiksillä vähä enempi. Ja vielä sillee eri lailla aikaisempiin vuosiin verrattuna, että jätin aivan tarkoituksella kesän välit eli 46-18. Pakkassoralla oli aivan ok. Katotaan sit onko liian tiukka lumella. Tästähän vois seurata se, että olis vähä erilaisempaa ajoa eli hitaammalla kadenssilla sellasta "voima"-ajoa. Katsotaan.

Alempi on sitten se uusi Sebu eli Sebu2.
Aika nopsaanhan pyörä oli kasassa, kun niitä osia oli verstaassa oottamassa. Ihan kiva etten myyny Ospreyn osia vaikka mieli teki aikanaan.

Sillee aattelin, että Sebu1 on talvipyörä Sibbon keulalla (levarit) ja kesäksi voi sitten vaihtaa originaalin keulan ja vähän liukkaammat kiekot ja renkaat. Ois vähä niinku (rip) Mont Blanc tai (rip) Sageborn. Ja koska nyt ei ole ns. loskakelin pyörää, niin aloin puuhasteleen Sebuykköseen lokareita. Siitä myöhemmin.

Sebu2 on märän kelin pyörä. Keväällä ja syksyllä maraplussilla ja kesäksi sitten toiset kiekot ja renkulat. Ja varmaan eri välityskin. Toki, tuleehan tällä ajeltua myös kuivillakin keleillä.

Voimakkaasta tuulesta ja kylmyydestä huolimatta syksyn paras keli tänään. Meni pyöränvalinta nappiin.
Vantaanjoen varressa.

2018 10 asfaltti hiekka

Jo muutaman vuoden ajan olen katsellut karttaa, että tuonne Väisälänsaareen pitää mennä käymään. Sen verta houkutteleva on tuo karttakuva, kun sitä on katseltu.

Tänään tein enste vähän klapihommia mökillä ja sit menoks. Ensin Hirvensalmelle viemään palautusjuomapullot poies ja sit kohti "saarta". Hiekkatie sillalle ei ollut niitä kivoimpia ajettavia. Mutkissa paljon tien kaltevuutta ja nimismiehen kiharaa aika paljon. Kyllähän sen pysty ajaan, mutta ei välttämättä joka viikko edes.

Rehellisesti sanottuna petyin reisuun. Maasilta, joka näkyy kartassakin oli penkkojen osalta korkeaa puuta ja pensaikkoa, joten näkymät olivat huonot. Ainoastaan sillalta oli kivat maisemat.

No, tulihan tämäkin nyt tehtyä. Ei tartte varmaan uudestaan lähtee. Mutta ihan kiva reisu oli kuitenkin.

vaisalansaari 01 2018

vaisalansaari 02 2018

Itse kisasta ei ole rapsaa, paitti että
- kivaa oli
- sadetta ennusteista huolimatta sopivasti
- kukaan ei loukkantunut
- peli oli varsin oivallista
- vanhukset pysy suht hyvin mukana nuorten menossa
- vanhukset - nuoriso 1-2
- voittajafiilis, kun me vanhukset voitettiin se finaalipeli

Mut joo. Tarkoitus oli ajaa Kylmäkoskelle pyörällä (160km), mutta koska keliennuste oli varsin kehno niin päätin, että pyörä-juna(hesala-toijala)-pyörä. Tämä tuntui varsin oivalliselta ratkaisulta, ainakin näin jälkikäteen ajateltuna. Lähijunaa käytin, joten pyörästä ei tarvinnut maksaa ja hinta muutenkin himpun halvempi.

2018 singular sahly mm