Aattelin, että jos sais ajaa S2:lla vain hyvällä kelillä (paitti kisat sit sateella, jos sataa) niin sit ois hyvä. Mutta sitä varten pitäs olla toinen lenkkipyörä. Aattelin sit, että se sais olla sellanen, jolla vois ajaa lenkkiä, ajaa hiekkatietä, ajaa pitkää matkaa (yöpymisiä), ajaa jopa talvella. Aika monta runkoa kävin läpi ja aina palasin tähän. Maantiepyörämäinen, mutta mahtuu isommatkin nakit alle long reach -jarruilla. Ja lokarit.

"Kattelin sun pyörää. Siinä on pyörä, joka on tehty ajettavaksi."

Näin totesi tuntematon Maunulan majalla sunnuntaina 15.10.2017 Singular Osprey -sinkulasta.

Itse asiassa tämä pyörä tuli valmiiksi eli muuttui sinkulaksi jo keväällä, mutta dokumentointi on jäänyt. Vähän harmittaa, että satulaputki on jämähtänyt paikoilleen. Nyt se on aavistuksen alhaalla, ja olisi ihan kiva jos se olisi just oikealla korkeudella,
KOSKA

tämä pyörä sinkulana on aivan ihana. Parempi kuin Langster (ja se on paljon sanottu se).:)

osprey single

Vuosi sitten tapahtunut kaatuminen aiheutti loppupeleissä sen, että Ospreyn etuhaarukka vääntyi vähäsen. Asia huomattiin kesän aikana KPH:ssa. Jatkoin ajamista, koska teräs. Nyt syksyllä kolmisen viikkoa sitten havaitsin, että haarukka on selvästi taipunut lisää taaksepäin. Ajaminen loppu siihen paikkaan.

Hieno uutinen on se, että tänään tuli ihan enklantinmaalta postipaketti, joka sisälsi 2 Ospreyn haarukkaa. Nyt sitten aletaan pähkäileen tehdäänkö nykyisestä ajopelistä puhdas cyclopyörä vaiko sinkula muhkummilla renkailla. Toinen projekti tulee olemaan Singular Osprey rev. II aka virallinen reenipyörä.

Täytyy varmaan laittaa jossain vaiheessa kuva siitä vääntyneestä haarukasta. Alla olevat uudet on aikas suorat kuitenkin.

osprey haarukat

Hahaa. Filotorilla oli Rivalin kammet myynnissä. Nyt sain ne hopeiset, mitä olin alun perin ajatellut tähän pyörään. Nyt sitten on täyssetti Rivalia. Kiekothan on ollu valmiina jo jonkin aikaa, joten nyt sitten kuva.

singular mack

Kivenlahden pyörähuolto teki työtä "käskettäessä" ja melko nopeasti Ospreyn uudet kiekot oli valmiit. Napojen virkaa hoitaa Mack Road ja kehinä onpi Mavic CXP30 (shamppanja). Pinnat pyöreät ja mallia tuhti. Eli kiekoista tuli pomminvarmat ja sopivat näin ollen myös retkiajoon.

mack mavic etu

mack mavic taka

Etukiekon (napa, pinnat ja kehä) paino on 869 g. Takakiekon (napa, pinnat ja kehä) paino on 1005 g.

Ajovalmis etukiekko (kuvassa) painaa 1266 g.
Ajovalmis takakiekko (kuvassa) painaa 1560 g.

Eli kiekkkosetin paino ajossa onpi 2826 g.

Renkaina 25 mm Gatorskin (toistaiseksi), retkiajoon valmius myös 28 mm Duranoilla. Takapakkana nyt Sram Red 11-23 eli aikas tiukka, mutta katotaan, josko sillä vois ajaa perus/retkilenkkiä. Pakkoja kyllä on varastossa, joten voi tarvittaessa vaihtaa.

Ajovalmiin kiekkosetin hinnaksi tuli 620 € (lateksisisurit ei ole mukana, kun en muista enää niiden hintaa). Myöskään Dura-Acen pikalinkut ei ole mukana hinnassa, koska niitä vaihdellaan kiekkojen kesken.

Kiekkoja on kyllä ihan riittävästi reenipyörään, mutta tilasinpa Mackiltä Puolasta jo toiset navat. Ekat oli single/fix-navat Peugeot Tourmalet -pyörään (rip).

Kehät tuli ostettua jo syksyllä ja nämä navat tilasin joulukuussa ja nyt sitten saapuivat perille. Olin kyllä äimän käkenä, kun otin tuon etunavan kirjekuoresta. Oli niin sikakevyt, että ei tuntunu oikeen missään.

Etunapa 64 g
Takanapa 214 g

Laitetaan lisäkuvia, kunhan kiekot on valmiit (olen löytänyt jonkun kiekkokasaajan).

mack3

mack4

mack5

Sainpahan ne lokarit sittenkin kiinni.

osprey 2014 00

Tämäkin valmistui tänään (kiitos Kivenlahden Pyörähuollon). Tosin pajan tehtäväksi jäi vain kahvojen ja vaijereiden asennus ja säätö sekä kaulaputken katkaisu ja kävyn asennus. Sain itse aikaiseksi keskiön ja kampien asennuksen, ihan huippuu.

Eli S1:stä tuli kammet, keskiö, vaihtajat ja kahvat. Kiekot ostin jo viime syksynä Tampereelta yksityiseltä. Jarrulänget, stemmi ja tanko Singlespeedshopista, satulatolppa Helsingistä yksityiseltä. Tolpan ostin eka ja sen jälkeen löysin stemmin ja tangon, jotka ovat samaa sarjaa tolpan kanssa eli Ritchey Classic.  Satulan hommasin Sellon pyörästä. Toupe on ehkä se kaikista paras.

Oli ehkä virhe lähtee ajaan tätä pyörää samana päivänä kuin Mont Blanc'ia. En saanu ihan samaa fiilistä. Mutta joka tapauksessa oli hyvä ja olen satavarma, että tulevilla lenkeillä tämä pyörä osoittautuu joka euron arvoiseksi. Ainakin tämä on pirun hyvän näkönen. Ja joka pyörässä pitää olla himppu punasta eli pullotelineistä löytyy.

Ai niin. Tankonauhana, niin tässä kuin Mont Blanc'issa, on Lizards Skins, on muuten hyvän tuntunen. Ja varsinkin tässä pyörässä se tuntuu aivan ensiluokkaiselta, kun sen on asentanu ammattitaitoinen henkilö. Pyörä painaa 9,5 kg.

osprey valmis1

osprey valmis2

http://www.singlespeed-fixedgear.com/ toimitti tilatut tavarat jälleen älyttömän nopeasti. Torstaina 21.3. tein tilauksen ja maksoin pankkisiirron, keskiviikkona 27.3. tavarat tuli illalla kotiin. Mukana Ritchey Classic tanko ja stemmi sekä Tektro R539 long reach -jarrut. Sellon pyörästä olin aiemmin hankkinut Specialized Toupe Expert 143 mm satulan. Näistä muodostui tänään seuraavanlainen kokoonpano:

03 osprey ritchey tektro pieni

Fulcrum Racing 5 kiekot, 3T Ergonova Pro tanko ja kirkasta osaa. Ergonova on hyvä, mutta toi väri vielä tökkii (vaikka vähänhän sitä vain tulee näkymään). Sattui kuitenkin niin, että eksyin singlespeedshopin sivuille, josta löytyi Ritchey Classic stemmi ja tanko. Ja koska toi satulatolppa on samaa sarjaa niin totta kai piti ne poistaa. Ensi viikolla nähdään miltä näyttää. Kirkkaat kiekot vois olla aika jees, mut aika näyttää.

osprey kiekot