Loskakelit alko keväällä 2011 ja koska lokareita en RR-fiksiin aio laittaa, ostin rungon, jossa oli valmiina lokasuojat. Tästä pelistä olis nyt sit tarkoitus tehdä skeidakelien pyörä niin noi ns. paremmat pyörät säästyis kuralta ja viimalta. Ihan oikea loska/märän/huonon kelin pyörä siis.

Tuossa kun nuo loskakelit alkoivat lähestyä, tai oikeestaan jo talven aikana olleiden loskakelien aikaan aloin miettimään toista fiksutinta, jolla voisi ajella loskakeleillä leppoisammin kuin Raleighilla. Eli käytännössä tarkoittaa lokasuojia. Olin kyllä lokasuojat jo ostanut Raleighiin, mutta kun edestä puuttuukin korvakkeet niin en ole alkanut puljaamaan. Aattelin myydä pois. Siis ne lokarit.

Jyväskylästä tuli sitten mökkireisulla haettua Nishiki Rally runko, jota olen nyt viime päivinä vähän työstänyt, jotta siitä sitten ensi kesäksi/syksyksi/talveksi/kevääksi tulisi märän kelin poora. Tästä sitten lähettiin liikenteeseen.

nishiki alku


Lokasuojat on vielä metallia eli pitäs kestää aika kivasti.

Nyt kun olen tuota runkoa tuumannut niin tulin hieman skeptiseksi tuon keskiön seudun suhteen. Josko se vaatii liikaa panostusta (työtä/rahaa). Tarkoitus on päästä mahdollisimman vähällä rahan kulutuksella, kun tuli se Cervélokin ostettua.

Tankoteipit puuttuu enää.
Etujarrulänget ja kahva saattaa mennä vaihtoon.
Samoin  satula, jos haluaa pitää sini-hopee linjan.

Muutoin odotan innolla loskakelejä.

nishiki rally melkein valmis

Kammet/eturatas Sugino
Ratas Surly
Keskiö pyörätohtorilta
Kiekot Sturmey Archer / Velocity Deep V / DT jotain (kaiketi)
Renkaat Marathon Plus
Stemmi ITM
Tanko BLB bullhorn
Satulatolppa SR Laprade

nishiki valkee

Muutoksia edelliseen versioon:

- Cinellin tankoteipit
- Spessun urheilullinen satula
- Panaracer Pasela renkaat

Pitäisköhän tankoteipit olla sittenkin valkoset, vois natsata paremmin värimaailma...

Nishiki teki 60 km lenkin Porvoossa, kun poika oli sähläämässä.

nishiki porvoossa 2012 01

Lopputalvesta Nishikistä alko kuulumaan omituista lonksuntaa, jostain. Takakiekon akselin toinen kiristysmutteri on ollu melkosen tiukka. Tänään päätin, että nyt riittää nastoilla ajelu. Eli Nishiki verstaalle ja osien haalinta Fixcent-projektiin (kaiketi lähinnä kammet).

Keskiön tiesin olevan tiukka/kulunut, mutta en arvannut, että olisi ollut aivan pa..a. Nyt jääkin nähtäväksi, että lähteekö keskiö irti ollenkaan. Polkumisia en saanut vielä irti kammista. Toinen juttu on se, että keskiömuhvin kierteet tai jokin on pielessä, kun keskiö ei aivan suoraan asettunut silloin kun sen paikalleen laitoin. Joten niin tai näin, voipi olla, että se sitten oli siinä se Nishikin elämä meikäläisen pyöräarsenaalissa.

Takakiekon akselin kierteet tais korkata, kun ketjuja ja kampia irrottelin, joten taisi se kiekko kanssa purkaa yhteistyösopimuksen. No, johan sillä kiekolla tuli kaksi talvea ajettua. Kehä varmasti menee vielä, jotan uusi napa ja pinnat, ja taas ajetaan.

Eturenkaan kaiketi säästän ensi talveksi takarenkaaksi, mutta takarengas saa lähteä. Aika moni nasta meinaan lähteny veke ja sen kyllä huomas lopputalvesta.

Nastarenkailla ajoa menneelle talvelle tuli n. 3000 km. Ja suolahan ei tee hyvää, joten ei ihme, että jotkut paikat on vähän huonos hapes.

Meinasin, että Nishiki on ajonsa ajanut, mutta kun käytin sitä tohtorilla niin tulimme siihen tulokseen, että kyllä sillä vielä ajaa. Siispä miettimään missä kuosissa.

Varastossa oli iskemätön takakiekko, joka päätyi pitkän odottelun jälkeen kiinni johonkin runkoon. Nyt en enää välittänyt vaikka pinnat tuli olemaan eriväriset kuin etukiekossa. Etunavan toinen  laakeripesä oli erittäin huonossa hapessa eikä se huollon jälkeen ollu yhtään paremmassa kunnossa. Tietty huollon jälkeen uudet rasvat sisällä, joten jää nähtäväksi kuinka kauan kestää.

Tanko on vanha tuttu, mutta stemmiksi tuli Fixcentin stemmi. Huomattavasti siistimpi kuin aikaisempi. Kumeina maraplussat, takana 28 ja edessä kulunut 25 (raleighista). Keskiön hain Kumiluodista, kun muualla ei tunnu olevan, ja Bikeshopissa hinta on suolainen (tosin Suginoa).

Jee, mulla on edelleen sadekelin pyörä - paino on nyt 11,7 kg.

nishiki uusi tuleminen

Nyt se sitten tapahtui. Nishikin ajot on ajettu. Asiaan vaikutti se, että keskiö ei lähe irti ja on huonossa kunnossa ja se, että stemmi on kans jumissa. Toisekseen pyörä sai hittiä reilu kuukausi sitten, kun auto tuli päin, joten nyt oli sit aika. Kiekot ja kammet jää itelle, tanko myyntiin. Muutoin menee metallikierrätykseen. Satula meni kolarissa rikki, joten sekin joutaa pois.

Uutta (talvi)pyörää speksataan joskus.