Raleighin korvaaja.

Uusi pyörä - uudet kujeet. Aika näyttää mihin tämä menee, ajatuksia on kyllä.

Stemminä shimmi spessu, tankona Langster New Yorkin originaali. Vähän aikaa mennään näin. Bullis on tarkoitus laittaa, jotta pääsee sillee oikeesti ajaan. Renkaina Kendan Small Block, jotka tuli pyörän mukana. Kuvasta päätellen ajoasennosta tuli aika menevä.

kona sivu

kona etu kona taka

Vaikka spessun kapea flatti onkin aika muikea ajaa niin kuiteski tykkään enempi bulliksesta, varsinkin lenkkiajossa. Joten etsintään meni. Harmillisesti sain 46 cm levysen, joka on pikkasen turhan levee, mutta tuolla on nyt tullu ajeltua. Kaiketi jossain vaiheessa yritän etsiä vähän kaposempaa. Renkaina kuvassa edelleen Kendat, mutta ne vaihtu aika nopeesti MaraPlussiin. Tykkään siitä kun voi olla lähes 100 %:n varma, että rengasrikkoja ei tule ajellessa.

paddy bullis 2011

Kyllä siinä niin kävi, että Chargen bullis on liian leveä, ainakin esteettisesti, joten se meni sitten vaihtoon. Tilalle tuli BLB:n bullhorn hiukka kaposempana. Tuntuu ihan kivalta, mitä nyt ensi lenkillä kerkesin viime viikon torstaina kokeilemaan. Jonkinlainen kuvakin tuli sit otettua, 28 maraplussat alla. Paitti ei ole enää. Sisuri paukku 4 kertaa takakiekosta ja sit totesin, että renkaassa vika, joten vaihdoin sit Raleighin vanhan etukumin (maraplus 25) taakse ja varastossa olleen ylijäämä Contin Ultra Sportin eteen. Ihan ei taida uskaltaa tuonne sepeliin mennä tuon eturenkaan takia.

28 maraplussilla paino oli 10,6 kg, nyt se on 9,6 kg eli kilon verran tippu paino. Vittoria Randonneur'it on tilattu. Katotaan meneekö koskaan alle.

kona blb maraplus28


EDITEDITEDIT

Juu, randot tuli ja meni samantien alle. Samalla tuli vaihdettua 42T eturieska tohtorilta ostettuun kapeeseen 48T rieskaan, kun tarkoitus on kuitenkin sitä lenkkiäkin ajaa tuolla pyörällä. Ensi vaikutelma uusilla renkailla ja rieskalla on vallan mainio, vaikka pyörä hieman tuntuu kovahkolta. Mutta mulle se ei olekaan koskaan ollut mikään ongelma. Sit vaan ajoo ajoo ajoo....

paddy randot blb

Pyörä näyttää ja tuntuu hyvältä. Paino on nyt 9,8 kg. Katsotaan kuinka hyvin noi randot kestää sepeliä ja kestää noin yleensäkin.

Tästähän on tulossa ihan kierre. Kona lähti tänään uuden omistajan mukaan. Sehän jäi vähän kakkospyöräksi kun tuli tuo Fixcent hankittua niin nyt oli sopiva hetki erota siitä. Saa samalla vähän rahaa uuden Cervélon osiin.