Ostin rungon 27.3.2010. Tässä olisi tarkoitus seurata miten sen kanssa kävi.

RIP - 16.10.2011

Koko talven olen ajanut pooraa ja käynyt kaupassakin todella useasti. Auton käyttö kauppareisuihin on vähentynyt dramaattisesti. Tämä sama tulee jatkumaan myös kevät- ja kesäkaudella. Mutta en välttämättä halua Langsterilla mennä kauppaan, enkä kyllä varmasti tuolla Trekilläkään, joten ainoaksi vaihtoehdoksi tuli kaupparaasin* hankinta.

Punnitsin jonkin verran ostaako "uusi" poora, mutta sen hautasin melko aikaisessa vaiheessa. Toki jonkun käytetyn ois voinu saada halvalla, mutta kyllä mielessä jonkin verran oli jo ollut oman pooran rakentaminen (sillee kuin osaa). Foorumeita (fillari-lehti ja yksivaihde) olen seurannut aktiivisesti ja yrittänyt selkiyttää mitä haluaa. No, sinkula tai fiksi, se nyt oli jo melkosen varmaa. Mielellään sellainen, jolla voi ajella talvellakin.

Sit se pamahti, maaliskuun loppupuolella yksivaihteen foorumilla oli Raleigh Royale -runko myytävä sopivassa koossa. Väri oli aivan sairaan magee, joten sitä aloin  työstämään. Kun lähin kattomaan runkoa, olin jo melko varma, että se lähtee messiin. Sen verran olin jo valmistanut itseäni, että tästä olis hyvä alottaa. Joskushan se on aloitettava, jos jotain aikoo tehdä. Ja olihan mulla jo kiekot, stonga ja jarrut ostettuna (tästä myöhemmin).

Jotta päästään fiilisteleen työn alotusta niin laitetaan tähän jotain tietoo ja muutamat fotot.

Kyseessä siis Raleigh Royale retkipyörän runko (60cm) uudella keskiökasetilla ja maalipinnalla. Runko on pulverimaalattu (lila, koodi RAL-värikartaston 4008) Tattarisuon Taximossa ja keskiö duunautettu Pyörätohtorilla. Entinen omistaja oli vaihtanu ja rasvannu keulan laakerit. Toistaiseksi ainoa, mitä itse olen tuolle rungolle tehnyt, oli punnitus. Vaaka näytti 3,9 kg (100g tarkkuudella mennään isommissa painoissa).

Keskiö oli pieni spesiaalikeissi, koska Raleighilla oli tiettynä aikakautena pyörissään omia standardeja ja samoin oli tämän rungon kanssa. Keskiön kierteet ovat (muistin mukaan) 26TPI ja varaosaa ei löytynyt. Rotsaus on tehty. Keskiökasetin vastapalaa jouduttiin myös sorvaamaan kapeammaksi, jotta kasetti saatiin sopimaan.

Omaan muistiin jemmaan, stemmi (pystyputki) on 22,2 mm ja satulatolppa  25,4 mm.

Kiitokset teikoselle infosta (ja toki rungosta).

* kaupparaasi = kaupassa käyntiin, asioiden hoitoon, yleiseen fiilistelyajoon, penskojen kanssa ajoon, eli melkein kaikkea mitä nyt pyörällä voi tehdä

DSC00745

DSC00751

DSC00757

DSC00759

DSC00763

DSC00767

DSC00770

DSC00773