Satunnaista tarinaa Langster New York -poorasta. Siitä keltaisesta. Cool

Ei kuvii.

Laitoin uudet tankonauhat, samat kuin Steamrollerissa. Ihanan paksut, mahtuu isompikin käsi.

Vaihdoin renkaat. Vanhat toki kuluneet ajossa

  ilmoitettu
paino         
mitattu
paino         

vanhat
Rubino Pro  

 250 etu 234
taka 239
uudet
Rubino Pro Speed  
 200 etu 205
taka 212

Yllä mainituilla mitatuilla painoilla painonpudotus 56 g.
Valmistajan mukaan pitäs olla 100g, jonka luulisi jo tuntuvan.

Ja toki innolla odotan onko vaikutusta ajossa.

Lateksisisurit ja jarrut laitettu kuntoon. Kuivaa keliä ja ajoa!!

2020 03 langster 01

2020 03 langster 02

2020 03 langster 03

 Langster uudella keulalla. Jarrut vielä kuntoon ja lateksisisurit niin sit mennään taas.

EDIT: otetaan uusi kuva pian, koska yllä mainitut asiat hoidettu. Ja muistiin, että painoa nyt 8,6 kg.

langster 2020 03

Langsterin ohjainlaakeri alko vedellä viimeisiään. Kah, se saatiin kuntoon vaikka spessulta osia ei enää saa. Shock Therapy hoiti homman. Jos joskus joudun purkaan laakerin niin täytyy räpsiä kuvat, että näkee mitä on syöny.

Joka tapauksessa tämän rempan jälkeen Langsteriin oli tulossa muutakin päivitystä.
- keskiö
- kammet, ratas ja polkimet
- Sturmey Archer 18T ratas (kun velobialla ei ollu 17 whitee vaikka piti olla, 16 white on varalla)
- jarrulänget 105 sarjaa ja mustat
- 3T Ergonova tanko ja Sramin jarrukahvat
- Spessun perusstemmi (aikasempi shimmillä)

Ei kait tossa muuta kuin ruotoputkee vois vähän pätkästä mutta katotaan nyt.

Eilen kävin ajaan ja tuntu taas niin hiivatin hyvältä. Painoa 9,1 kg.

langster 2018 07

Kun ne Sebun kiekot ei menny kaupaksi niin jossain kohtaa tuli mieleen, että ne saattaisi sopia Langsteriin. Tätä asiaa on pohdittu mielessä jonkin aikaa ja ajatus näytti menevän siihen suuntaan, että joo ihan hyvä. Siitähän se sitten lähti, Langster pajalle ja purkuhommiin. Homma lähti hieman lapasesta, koska aattelin tehdä sitten kunnon päivityksen samalla. Keskiötäkin olin vaihtamassa, mutta se oli kuitenkin sen verta hyvä, että en sittenkään. Mutta vaihtoon meni kuitenkin:
- satulatolppa (black specs)
- jarruvaijerin kuori takaa (sinisestä [sic] mustaksi)
- etujarrulänget samaksi kuin takana
- uusi eturatas
- uusi ketju
- pullotelineet (black specs)

Harmittaa, että etukiekko jarrun kanssa on aiheuttanut kehän harmaantumista, että noi on vähä eriparia noi kiekot, mutta ei voi mitään. Takakiekon jarrupinta kuluu kyllä äkkiä, kunhan vaan pyörä saa ajoa. Mutta kiekkojen kokonainen black specs. olis kyllä aika kova (olis ollu Sagebornissakin).

Ajoasento menee vielä säätöön kun kelit paranee eli nyt vain sinne päin mitä se oli ennen osien vaihtoa.

langster 2017 01

Tämä pyörä on ollut ajossa jo vuodesta 2009. Ja toden totta, tämähän on mun ns. eka pyörä, kun pyöräilykärpänen puraisi. Tutulla oli samanlainen ja yli vuoden sitä ihastelin, ja sitten kun viimeinen hetki koitti, ostin. Vuonna 2009, kun olin täysi noviisi, tämä pyörä tuntui maailman parhaimmalta pyörältä.

Syksyn 2009 Tour de Helsinki ajettiin ihan orkkiskokoonpanolla (alla). Silloiset kanssapolkijat hoputtivat kovasti lukkisten ja kunnon ajokenkien ostoon.

langster

Nyt kun tuota kuvaa katsoo niin onhan siinä järkyttävä määrä keltaista. Ei nappaa enää. Monta kertaa olen meinannut kaupata pois, mutta kun tämä on ollut aivan loistava roospuuttokelin lenkkipyörä niin pyörä on pysynyt.

Käytännössä tuollainen kapea flattitanko on ihan jees normiliikkumiseeen, mutta lenkeille sillä ei ole asiaa. Niinpä suunniteltiin jotain muuta. Tältä foorumilta tuli (oisko ollu sit 2010) hankittua Langster Gangsterin bullhorn. Erilaisia ajo-otteita löyty varmaan miljoona. Hitsin kivaa. Kuvassa Langster jo uudella satulatolpalla.

langster masterpiece 2011


Muiden pyöräjuttujen tultua kuvioihin mukaan, Langsterilla ajo väheni radikaalisti. Siitä tuli puhtaasti paskakelien pyörä eli käytännössä ajelin sillä kevään ekat lenkit ja sitten syksyllä taas viimeiset + joitakin hiekkatielenkkejä, minne ei muilla pyörillä ollu asiaa. Taas kävi mielessä se kauppaaminen, mutta ei kun ei. Asiointiajoo en ajanu Langsterilla käytännössä ollenkaan, siihen oli fiksit.

Suht vaivattomasti olen saanut tuota pyörää pitää > kovaa ajoa ja välillä vähän pesua. Ihme kalkatusta se on kuitenkin pitänyt melkein alusta saakka. Yhessä vaiheessa syy löytyi satulatolpasta. Mutta sekään ei poistanut kaikkia ääniä.

Kulminaatiopiste tälle stoorille tulee siitä, kun päätin kaupata ja sain kaupattua Peugeot Tourmelet hiposinkulan pois. Ja kun viime viikolla Ahvenanmaan reisulla ajelin perheen kanssa juurikin Langsterilla. Sehän vaan tuntui hyvältä ajaa, edelleen. Aattelin, että josko niistä kalkatuksista tosissaan pääsis pois, ja voishan sitä droppia ajatella tähänkin pyörään, kun tämä ajaminen on niin kovasti mennyt droppien suuntaan (sattuneesta syystä). Jos fiksais tähän pyörään ne kahet kiekot, "kovempaan" maantieajoon ja cruisailuajoon (huonommassakin kelissä).

Kotio päästyä kiekot tsekkaukseeen ja nehän saatiinkin nopeasti kuntoon. Tosin vielä bulliksella. Mutta alla oleva olis ns. lenkkivarustus (paitti pitempi väli pitäs olla), jos olis vielä se bullis.

langster bullis 2013


Fillarikellari oli pelastava enkeli, sieltä sain nopeasti dropin ja jarrukahvat, ja kas, droppiLangster olikin valmis alta aikayksikön. Tänään kävin tekemässä pikasen kopasun kehän toisella puolen ja ahaa-elämys oli luokkaa Mont Blanc. Ja mikä parasta, nyt ei kalkata. Whiten vapari on joka euron arvoinen. Nyt pitäs saada vielä 17T niin sit voidaan puhua jo lenkkivälityksistä.

langster drop 2013

Vaikken tällä kovasti tule ajaan niin tästä en luovu koskaan.

P.S. Kiitokset YV-foorumin kauppakumppaneille. Tässä pyörässä on/ollut useampi foorumilta ostettu osa.

Siitä onkin pitkä aika, kun tästä pyörästä on mitään kerrottu. On tallella ja voi hyvin. Tietyssä mielessä yksi "arvokkaimmista" pyöristä vaikka myyminenkin on käynyt mielessä. Arvokkuus tulee siitä, että tällä voi huoletta lähteä sadelenkille tai märälle hiekkatielle. Nyt hiekkatievalmius on ollut jo jonkin aikaa olemassa eli käytännössä heti kun pihasta pääsee ilman jäätä ja lunta pihalle niin tämä. Josko pääsiäisen jälkeen tai jopa pääsiäisenä.

langster maraplus 2013

Viime kesänä Langsterista alkoi kuulua ihme naputusta. Keskiö vaihettiin, ei auttanut. Pyörä kävi parissa liikkeessäkin, mutta eipä siitäkään oikein ollut apua. Joku epäili vapaaratasta. Aika pihalla tässä ollaan oltu tuon asian kanssa. Osaksi tämän takia ostin pösön, jotta varmasti saan jollakin pyörällä ajella tulevana suvena.

Fillarimessuilla tuli sit käytyä. Tapasin siellä hemmon, jolta ostin aikanaan fiksiin kiekot ja Langsteriin siirtyneen bulliksen. Häneltä sitten tuli kysyttyä asiaa ja sieltä tuli aika hyvä ehdotelma. Langsterissahan on alumiinisatulatolppa, mutta siinä on sellanen hiilikuitupinnoite. Tai emmä tiedä onko se hiilikuitua, mutta sen näkönen kuitenkin. Hemmo sano, että hänellä oli myös aikanaan Langsterissa naksuntaa ja vikaa etsittiin kissojen ja koirien kanssa, mutta eipä mitään löytynyt. Kallis keskiökin tuli vaihdettua (onneks mä ostin vaan Sunracen halvan). Sit hemmo vaihto satulatolpan ja kas, naksunta hävis. Syynä oli se kulunut pinnoite siinä tolpassa.

Perjantaina saapui satulatolppa (Thomson Masterpiece) ja lauantaina se asentui Langsteriin. Samalla tein muita loppuhuoltoja ja tulihan se pyörä lähes ajokuntoiseksi. Ketjuja pitää vielä voidella ja etukiekon laakeri kiristää (havaitsin asian tänään pyörää kuvatessa). Noh, vähän lisäduunia vain. Eilen pyörää pyöritellessä tuli elävästi mieleen viime kesä ja ajot Langsterilla. Olihan se hauskaa. Tänä vuonna taitaa ajot jäädä vähemmälle, kun pitää noita muitakin pyöriä ulkoiluttaa.

langster masterpiece 2011

Nyt kun tuota pyörää vertaa esim. pösöön niin näyttäähän se aika tanakalta. Pösö on kyllä sirompi. Katotaan sit kesän jälkeen tai kesän aikana minkälaisessa ajossa nuo pyörät tulevat olemaan ja minkalaisilla välityksillä. Nyt laitoin Langsteriin saman kuin viime kesänä eli 48-17.

Nyt pitäs sit laittaa pösö ja Nishiki ajokuntoon, ja tietty Raleigh kesämoodiin. Tänään heitin 45 km lenkin, keskari nousi jo yli 23:n. Ajoin pääasiassa tiellä, ja siellähän ei lunta enää ole. No, ei ole kyl KLVäylälläkään, että siinä mielessä kesägumit alkais oleen ihan jees.

Lauantaina 10.4.2010 ulkoilutin Langsteria ekan kerran tulevalla ajokaudella. Ajo maistui ihan mukavalta, mutta sunnuntaina se vasta maistuikin. 50 kilsan lenkki tuli tehtyä ja kyllä huomasi, että viime talven lenkit ovat tehneet hyvää kropalle. Jahka tästä päästään kunnolla polkemaan niin ei tiedä yhtään, missä sitä ollaan. Isompaa limppua eteen vaan... vois ainakin kokeilla. Toisaalta kyllä tuo 42-16 välitys on ihan ok nytkin. Joskus vaan tuntuu, että kovempaakin vois päästellä hyvillä osuuksilla.

Eilen (11.4.2009) kävin hakemassa uuden pyörän. Tein pienen lenkin sillä Bois de la Cambren alapuolella olevassa metsikössä polkien ADEPSin kautta kotiin. Miltä meno maittoi?

FANTASTINEN PYÖRÄ

muuta ei voi tähän hätään sanoa.

OK. Kokemus puhuu nyt.

Nyt ollaan kaksi päivää eletty pilvissä ja alas ei pääse. Specialized Langster New York on aivan viimisen päälle pyörä.

Muistanette, että kun kävin katsomassa ja ostamassa pyörää niin kovin kauaa ei liikkeessä mennyt. Sama homma jatkui, kun kävin hakemassa pyörän. Se oli valmiina odottamassa siinä liikkeen ovella. Maksoin puuttuvan hinnan, ja myyjä otti polkimista ne jalkineen pidikkeet pois (tai mikä sen nimi nyt onkaan). En ole koskaan moisia käyttänyt ja ajattelin, että aloitan ainakin ilman niitä. Mitään muuta säätöä pyörälle ei tehty. Satula oli valmiiksi oikealla korkeudella (ja kolmen ajon jälkeen tuntuu olevan myös sopivalla etäisyydellä tangosta). Myöskään ohjaustankoon ei kajottu eli käytännössä sain ajaa pyörän ulos liikkeestä ilman mitään säätöjä, mikä mielestäni on aika harvinaista.

Siitä sitten lähdin tekemään kotimatkaa ja pientä lenkkiä tuon metsän kautta. Aattelin, että se reitti kertoo jo lähes kaiken kuinka hyvä pyörä on. Tässä vaiheessa pistetään eka kuva pyörästä livenä ja eka plussa, pyörä on kevyt, siis K-E-V-Y-T.

langster


Alkumatka heti liikkeestä lähettyä oli pelkkää mukulakiveä. Se on toistaiseksi ainoa miinus pyörässä, ei kovin mukava tuollaisella pinnalla. Ei pysty kovin lujaa ajamaan.

Mutta sitten kun päästiin kunnon pinnalle niin johan alkoi tapahtua. Pyörä liikkuu uskomattoman kevyesti, samoin kiihtyy. Nyt sitä ymmärtää, että pyörissäkin on eroja. En tiedä mistä se vähäinen kitka tulee, mutta joka tapauksessa sitä on vähän. Voi toki olla, että nyt välitys on hieman erilainen (helpompi, kevyempi) kuin vanhassa pyörässä, mutta aika lähellä samaa ollaan.

Nopean polkemisrytmin ylläpitäminen on huomattavan helppoa, jopa loivissa ylämäissä pystyy pitämään tempoa yllä. Tuolla metsälenkillä on/oli yksi pitkä ja raskas nousu, jonka halusin testata. Yksinkertaisesti, tuntui siltä kuin se olisi mennyt heittämällä ylös. Aivan uskomaton fiilis. Temmon muuttaminen on myös helppoa eli tämä pyörä on omiaan tuolla muun liikenteen seassa, jossa nopeusvaihteluista on hyötyä. Ei ehkä Suomessa niinkään, mutta täällä ainakin.

Alamäkiin saa mukavasti vauhtia, joten joskus pääsee huilaamaankin, koska jalat ei yksinkertaisesti pysy mukana nopeassa vauhdissa. Tällä hetkellä tuntuu, että nyt oleva välitys on aivan passeli. Katsotaan myöhemmin, jos voimat kasvavat niin voiko välitystä muuttaa vähän raskaammaksi (eli pyörä tulee nopeammaksi).

ratas


Siinä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Yksi vaihde, joko vapaa tai kiinteä. Nyt on vapaa, niin saa jalat huilata. Ehkä joskus voisi kokeilla tuota kiinteääkin (kuvassa vas. puoleinen ratas), jolloin polkimet pyörivät koko ajan.

Ohjaustanko on varmaan se kaikista erikoisin koko pyörässä.

ohjaustanko


Leveyttä vain 42 cm. Olin ajatellut, että joudun vaihtamaan vähän leveämmän tangon, mutta nyt tuo on oikein passeli. Myyjä on sanonut kaikille ostajille, jotka ovat halunneet vaihtaa saman tien toiseen tankoon, että kokeile enste niin tiedät ja koet. Vain yhden tangon hän on vaihtanut.


Jarrut on tuimat eli hyvät. Vanhassa pyörässä olikin aivan onnettomat jarrut, että oli aikakin saada vähän parempaa tilalle.

takajarru


Tässä kuva takajarrusta. Ei kovin paljoa jää tilaa jarrutsydeemin ja renkaan välille. Ihan muutamia millejä on tuo rako. Ja huomatkaa, ensimmäistä kertaa elämässä meikä ajelee slickseillä. Eikä tuo rengaskaan kovin leveä ole.


Satula. Hmm. Siinä oli miettimistä minkälainen se mahtaa olla. Ne kun nykyään on niin ohuita ja näyttävät vielä niin kovilta. Mutta, tässäkin minut yllätettiin aika puskan takaa. Satula on hyvä istua, tai sanotaan, että se istuu hyvin. Alussa oli pientä puutumista havaittavissa, mutta tänään ei mitään.

satula


Enempää ylistyssanoja ei pysty nyt sanomaan. Osaksi johtuu siitä, että kun yksinkertainen on kaunista niin ei pysty sanomaan muuta, kun kaikki kohdat pyörästä on jo käyty läpi.

Yksinkertainen ja vähän liikkuvia (rikkoutuvia) osia, siinäpä se. Väri on passeli, nyt näkyy hyvin.

pyorakolmekuvaa

Langster New York

BUILT FOR RALLYING CITY STREETS and lapping racers at the velodrome, the light and lean Langster is as gutsy a ride as it gets—pure and simple, yet fast as hell. Sometimes one speed is all you need.