Pojalle pyörä pitäs rakentaa.

Tämmönen siitä sit tuli. Poika testas pikasesti sitä illalla pimeessä, että saatiin säädöt kutakuinkin kohdalleen. Iteki kokeilin vaikka pieni on. Oli kyllä niin mukava, että ottasin käyttöön, jos ois kokoa.

2022 13 fuji 01

2022 13 fuji 02

Etulokari oli helppo, koska haarukka on ok sen suhteen.

Takalokari oli pikkasen haastavampi, koska lokarin kiinnitykselle ei ole paikkoja. Biltemasta pantoja ja sillähän tuo hoitu. Reikärauta kotoa. Ei tuo välttämättä kaunis ole, mutta toimii melko varmasti. Aikahan sit näyttää miten kestää. Pikku huomiona se, että takajarrun kohdalla lokari on irrallaan. Aika näyttää senkin onko ok.

2022 11 fuji takalokari keskio

2022 12 fuji takalokari kiinnitys

Monta iltaa tutkin nettiä ja mahdollisia jarruvaihtoehtoja. Lopulta päädyin Shimano Sora kahvaan ja BR-M375 mekaaniseen satulaan, jossa jarrupala liikkuu vain toiselta puolelta. Verstaassa testatessa tuntui erittäin toimivalta. Toivottavasti tuntuma on yhtä hyvä tuolla ulkona.

Soran kahvat sen takia, että kun eteen levari ja taakse vannejarru niin Soran kahvoissa voi vetosuhdetta säätää, joten saadaan taaksekin samanlainen kahva. Ensin meinasin erilaisia, mutta se ajatus katos aika nopeasti.

2022 10 fuji etujarru

Eipä ollu Vittorian Rubino Pro Control renkaita niin ostettiin sit Pirelli Cinturato renkulat. Tanwall, mutta onneksi miedolla värillä, tai itse asiassa sopii aikas hyvin rungon väriin (taisitei).

Mutta saanko lokarin taakse mahtumaan?

2022 07 fuji renkaat

2022 08 fuji mahtuuko lokari

Kiekot ja renkaat ei tule olemaan nuo, mutta jotain sinne päin.

2022 06 fuji

Tuosta lähetään liikenteeseen. Yksivaihteesta ostin yksityiseltä. Sen verta kävin kaupoilla, että ostin Brooksin (madeinFinland) gripit. Sit aletaan kasaan pikku hiljaa ja joskus toivottavasti valmis.

2022 01 fuji runko

Ja sit seuraavana päivänä.

Vanhat kupit irti ja uusia kuppeja tilalle. Cane Creek 110. Vaihtoehtona oli
- viedä pyörähuoltoon
- naputella itse vasara/puu systeemillä

Mutta muistin, että kierretankoa on, joten rakentelin nopean ja yksinkertaisen työkalun. Sillä ja pienellä naputtelulla kupit menivät mukavasti paikoilleen.

2022 02 fuji ohjainlaakerityokalu

2022 03 fuji ohjainlaakerityokalu

2022 04 fuji ohjainlaakerityokalu


Onko välii mihin suuntaan tuo kolo osoittaa.
2022 05 fuji ohjainlaakeri