Tämän vuoden toinen noteeraus juoksurintamalla (radalla). Cooper maaliskuun 28. päivä oli hyvä, tavoitteena kolmen tonnin ylitys. Harmittavasti tulosta syntyi 2955, eli toinen cooper on ikään kuin pakko juosta kesäkuussa, jotta sen kolme tonnia saa rikottua.

Kuitenkin tänään oli vuorossa ratatonni ADEPSilla eli aikuiset vastaan nuoret.

5 parasta tulosta huomioidaan ja tasoituksia on luvassa tietty määrä, jos alitti 4 tai 5 minuutin rajan. Olin itse omaan juoksuun vähän epäileväinen kun viime aikoina on tullut enemmän pyöräiltyä ja tänään jalat tuntuivat niin tönköiltä. Joka tapauksessa 3.30 alitusta lähdin metsästämään (vuonna 2007 aika oli 3.31,6). Tähtäsin erään nuoren juoksijan peesiin ja katsotaan sitten miten käy.

Alkuvauhti oli huomattavasti nopeampaa kuin olin ajatellut (eka 200 m 35 sekuntia 42 sekunnin sijaan). Tuntui kuitenkin ihan hyvältä ja samaan tahtiin jatkettiin. Pysyin hyvin ko. kaverin peesissä ja olin erittäin tyytyväinen jalkojen tempoon. Ehkä siitä pyöräilystä jotain hyötyä on ollut, koska nyt pystyin juoksemaan huomattavasti nopeammalla temmolla, mikä tuntui vielä hyvältä. Reilun 700 metrin kohdalla menin kaverin ohi, koska hänen vauhti vähän hiipui ja oma pysyi edelleen hyvänä. 850 metrin kohdalla sain vielä puristettua loppukirin ja periaatteessa sain kaikki irti kehosta, mikä vaadittiin loppuaikaan 3.20 ja jotain kymmenyksiä päälle (tulokset ei ole vielä tulleet FF-sivuille).

Olin toki väsynyt maalissa, mutta muuten tuntui hyvältä (paitsi keuhkoissa tuntui vähän ikävältä). Se meni kuitenkin ohi aika nopeasti, mutta kurkun kutitus aiheutti sen, että yskin melko pitkää juoksun jälkeen.

Muutoin oli kyllä aivan loistava juoksu. En voi olla muuta kuin tyytyväinen. Johannes (Roto) ja Yrjö (Korjus) juoksi kumpikin alle kolmen minuutin. Taisin olla itse neljäs aikuisissa, Pekka ja Jouni oli mun edellä. Mielenkiintoista nähdä pärjättiinkö nuorille. Tuloksia odotellessa.


P.S. Kyllä tässä voi todeta, että tämän vuoden treeni näkyy juoksussa ja tuloksissa.