Loma alkoi tänään ja tiedossa oli, että ihan ekaks mökille, yksin, pyörällä. Aika hyvä aloitus lomalle. Keli tuntui aamulla ennen seiskaa todella mukavalta. Harmillisesti Z-juna Lahteen klo 7.35 oli peruttu, joten suuntasin pyörän Tikkurilan suuntaan ja nousin sieltä tuntia myöhemmin lähteneeseen junaan. Toinen vaihtoehto olis ollu jäädä hengaileen hesalan rannoille, mutta se ei nyt houkuttanu. Pasilan kohdalla ohitin pariskunnan ja tavoista poiketen huikkasin heille jotain. Olivat lähteneet reisuun ja torstaina takas.

Pyöräilijöitä oli muutenkin liikenteessä paljon, hyvä että mahtui vaunuun. Ekassa vaunussa oli jo kolme pyörää, joten suuntasin seuraavaan ja pakko sinne oli tunkee, ettei jää junasta. Siellä oli sitten 6 pyörää. 4 omistajaa jäi siihen pyörälooshiin seisomaan. Saatiin hyvät jutut aikaseksi. Pariskunta oli vain päiväreisulla, mutta yksin kulkeva oli 5 päivän reisulla. Kävi ilmi, että hänellä oli sama suunta kuin mulla eli periaatteessa olis voinu matkata yhdessäkin, mutta kun ite ajattelin vetää sen 115 km alle viiteen tuntiin niin tää hemmo aikoi kuluttaa ko. matkan ajamiseen 2 päivää. Pystyin kyllä antaa muutamia hyviä vinkkejä hälle, kun tiesin reitistä jotain. Mainostin mm. Kuomiokoskea, hänellä kun sattui olemaan virvelikin mukana.

Sitten kattelin niitä kahta muuta, kun se toinen vaikutti vähän tutulta. Siis sillee tutulta, että luulin tietäväni kuka on, mutta ei siis jutuissa olla oltu. Sit kattelin pyöriä ja huomasin, että toinen on Colossi. Epäilykset sai vahvistuksen. Sit kun oltiin Lahdessa niin oli pakko kysyä, oletko Eeva. Olihan hän.

Lahdesta suunta tuttuihin reitteihin, tosin muutaman uuden koukeron olin suunnitellut jo heti alkumetreille Ahtialan kohdalla.

Seuraava kuva kertoo sen, miksi pyöräily on kivaa. Siirtyminen paikasta A paikkaan B hyvää tietä pitkin. Kuva jotain 15 km Lahdesta akselilla Haukioja-Seesta-Mäkelä. En kyllä muista tarkkaa paikkaa.
2022 07 02 mokille 01

Vierumäen jälkeen olin ilkeä ja ajoin ajoradalla vaikka vasemmalla puolen olis ollu pyörätie.

Heinolassa oli tarkoitus mennä kaffeelle, en muista enää paikan nimeä, tai oikeestaan vaihtoehtoja oli kaksi, mutta kun löysin torin niin siinähän oli ihan jees paikka. Sain tarvittavan huollon ja vesitäydennyksen.

Heinolasta lähettiin edelleen tuttuja reittejä pitkin kohti tietä nro 46 eli Heinola-Kouvola.
https://ridewithgps.com/routes/39966012
Tarkoitus oli ajaa Paasoon Imjärventietä pitkin niin että 10,5 km kohdalla käännyn hiekkatielle (hietalahti oli tien ja paikan nimi, jonka ohi mentiin). Oli muuten aika jees pätkä. Kolme todella tiukkaa mäkeä ainakin oli, että piti ihan sitä pienintä vaihdetta laittaa silmään. Eikä ollu ainoat kerran tänään, monasti laitettiin pienintä vaihdetta päälle, että jalka kestää. Yhtään autoa ei ollu ja jalankulkijoita yksi, eli rauhassa sai mennä. Tätä pätkää voi suositella.

Imjärventie taasen ei menny mun suosikkeihin, ainakaan heti. Kova pinta toki eikä hiekkaa tai sepeliä, mutta jatkuva tärinä ei ollu kivaa. Loppua kohden ennen Paasoa hiekkamäärä vähän lisääntyi, mutta ei se vaikuttanu ajoon mitenkään. Paason kohdalla piti ajaa vielä pätkä hiekalla (26,8-28,8 km), mutta sain tarpeekseni. Jätetään toiseen kertaan. Koirakiven hiekkatie oli paljon mukavampi ajaa kuin Imjärventie.

Seuraavat kuvat Hietalahti-pätkältä (10,5-16,1 km)
2022 07 02 mokille 02

2022 07 02 mokille 03

2022 07 02 mokille 04

Niin kuin sanoin niin muutama kova mäki oli edellä mainitulla pätkällä eli siellä oli myös niitä alamäkiäkin. Koskaan aikaisemmin en ole hidastanut (= jarruttanut) niin paljoa kuin tänään tein kahdesti, kun ei vaan voinut (= pystynyt, uskaltanut) ajaa kovempaa.

Pakollinen (kuva)uusinta Paason risteyksen jälkeen.
2022 07 02 mokille 05

Sit ajettiin Paasontietä toistamiseen (paratiisi, taivas, you name it). Suunniteltu huolto Kuortin kievari. Voi että pieni kylmä olut maistui hyvälle. Eikä siinä täytetyssä sämpylässäkään mitään vikaa ollu. 10 pistettä ja papukaijamerkki! Kuortin kohdalla piti myös tehdä vähä ohimarsseja (33,1-39,8km ja 41,5-44,6km) mut jätin nekin toiseen kertaan.

 

115 km tuli matkaa Lahdesta ja 4h50min puhdas ajoaika. Aten Marja-Aitasta kävin hakee vielä parit pullat ja litran mansikoita. Mökillä lämpötila 30 astetta. Mökin sisällä 22 astetta, joka oikeasti tuntui viileältä. Jopa 22 asteinen olut tuntui viileältä siihen helteeseen.

Toinen pakollinen. Toistan itseäni parin vuoden takaa, nauttikaa Suomen suvesta!
2022 07 02 mokille 06