Viikolla poikkesin Lauttasaaressa paikallisessa liikkeessä ja sain hommattua kammet, rattaat, ketjut ja pedaalit. Projekti näytti tässä kohtaa ihan maukkaalta = eli tästä vielä jotain tulee. Tänään lauantaina sitten sain maistella ensimmäisiä kilometrejä "uudella" pyörällä. Tosin muutamia pikkujuttuja vielä on, joten ei kuvia tähän hätään.

Kammiksi hommasin Suginon Zen Messengerit (42T). Langsterissahan tuollaiset on myös, joten tuttu juttu. Rattaan jouduin vaihtamaan sisemmälle puolelle, ja näyttäis toi linja olevan ihan ok. Ainakin ajossa tuntuu toimivan hyvin ja on tosi hiljanen. Taakse tuli 17T ratas. Laittoivat sen pajalla. Tosin tämän päiväisten lenkkien jälkeen sitä pitää varmaankin kiristää, koska on pientä klappia. Muuta en nyt rattaasta osaa sanoa. Se kun löyty pajan hyllyltä niin saman tien se meni kiinni.

Ketjuksi otin sitten Michen ketjun. Vähän jännitti tämä, kun en ole koskaan ennen ketjuja katkaissut. Kävi tuuri. Ketju oli juuri riittävän pitkä sopiakseen tähän projektiin, eli ei tarvinnu pätkiä. Hyvä, että riitti.

Pedaaleiksi kelpuutin Shimpan PD-M540 lukkopolkimet.

Siinäpä ne ostokset olikin. Eilen illalla ja tänä aamuna sitten väsättiin. Aikaa meni vähemmän, kun ketjut istu heti paikoilleen. Tangosta otin nauhat pois. Aattelin testata ihan ilman mitään. Päivällä kävin sit hakemassa mustaa tankonauhaa, ja tämäkin operaatio oli se eka kerta. Ihan kohtuu hyvä siitä tuli vaikka oikea puoli ois voinu olla parempi.

Ajoasennosta tuli jo aika ok. Nyt vain mietin, että lyhyempi stemmi vois olla jees, mutta mennään nyt tällä systeemillä enste ja katotaan sitten. Jaa niin, satulan otin maastoTrekistä, joten sekin pitää vielä hommata. En oikein tykkää tosta Bontragerin satulasta. Jos sais Spessun Compin niin ihan kiva. Etsintäilmo on yksivaihteen foorumilla, mutta vielä ei ole tärpännyt.

Eli fiilikset oli aika korkealla, kun sai hianossa auringonpaisteessa lähtee koestusajolle. Pyörä kulki kuin unelma. Tosin vähän vaikee verrata, kun mun mielestä fiksi on fiksi ja sinkula on sinkula. Vähän niinku eri maata. Jos/kun vapaarattaan laitan tähän RR-pyörään niin sit voi sanoa jotain (kumpi kulkee nopeemmin, RR vai Langster). Joka tapauksessa jo nyt on hyvä mieli projektista. Toivotaan, että saan sen etujarrun hommattua (juu-u, sen aion laittaa). Vaikka se ois kuinka päheetä ajaa fiksillä (ilman jarruja) niin ei se taida olla mun juttu. Emäntäkin vetoaa notta jarru pyörään. Täytyy siis lähtee jonnekin pajalle siis.

Ja koska noi kammet etc. tuli laittettua kiinni jo pajalla niin niiden painot jäi nyt saamatta. Noh, eipä tuo mitään.


J.K. Iltapäivällä kävin ostamassa maalia tuon satulatolpan maalaukseen. Kun tein lähtöä kaupan pihasta niin laitoin pönikän pyörätelineen päälle. Siihenhän se sitten jäi. Kotona asian huomattuani meinasin lähtee hakeen, mutten viittiny. Koitin soitella liikkeeseen muutamaan otteeseen, ja sain lopulta jonkun kiinni. Kävi tsekkaamassa, mutta purkki oli jo hävinnyt. Hetkeä myöhemmin tuli tekstari, että purkki löytyi toisesta paikkaa ja odottaa nyt mua kassalla. Jee, ei mennyt rahat hukkaan (ja taas saa tehdä yhen hyötylenkin).